Cele mai frumoase castele de vanzare din Transilvania

Familiile cu dare de mana au construit castele si palate in toata Romania, de-alungul istoriei. Fiecare din ele are propria poveste si legenda. Dupa ce au fost nationalizate de regimul comunist, au fost folosite in diverse scopuri, de la educatie, la depozitare. Acum, unele dintre aceste castele isi cauta proprietari noi, ca sa inceapa o noua viata – scrie themayor.eu

Castelul Géza Teleki Castle din Pribileşti, judetul Maramures

Castelul dateaza de la inceputul secolului al 18-lea si a fost construit de contele Teleki Géza. Era resedinta de vara pentru el si pentru fiul sau, Pál Teleki, care a fost premier al Ungariei. In secolul al 19-lea a fost modernizat si a gazduit nenumarate baluri, la care venea nobilimea maghiara. Se afla in Satulung, la 17 km de orasul Baia Mare. Pretul de pornire e de 275.000 de euro.

Castelul din Zlatna, judetul Alba

Construit in stil neoromanesc, intre 1936 si 1939, acest castel are 19 camere. A fost resedinta de vara a lui Ion Gigurtu, premier al Romaniei in vremea domniei lui Carol al II-lea. In anii 80 a fost scoala militara si aici s-au turnat cateva filme, inainte de Revolutie. Cladirea a fost renovata recent. Pretul de pornire e de 295.000 de euro.

Vezi si:  China: un zgarie-nori a inceput sa se clatine in China

Palatul Andrényi Palace, Arad

Este una dintre cele mai frumoase cladiri din zona de vest a Romaniei. A fost construit intre 1880 si 1890 de o familie de negutatori bogati din Ghioroc si are 37 de camere. Are elemente baroce, dar stilul general este neo-romanesc. In 1948 a fost transformat in Palatul Pionierilor, iar din 1990 este Palatul Copiilor. Este o cladire monument istoric, situata chiar langa primaria Arad. Pretul de pornire al licitatiei este de 2,5 milioane de euro.

M.Vasiliu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *