China a lansat primul satelit-test pentru rețeaua 6 G

China a lansat cu succes primul satelit 6G din lume în spațiul extraterestru, pentru a testa cea mai nouă tehnologie de acest fel, care este de 100 de ori mai rapidă ca 5G, relatează BBC.Experții chinezi au lansat satelitul 6G pe orbită împreună cu alți 12 sateliți de comunicații de la Centrul de Lansare a Sateliților de la Taiyuan din provincia Shanxi.

Noua tehnologie de înaltă viteză va fi testată și va fi elementul central al comunicațiilor de generația a șasea. De asemenea, satelitul chinez transportă tehnologie care poate fi folosită pentru monitorizarea eventualelor dezastre ale culturilor de cereale și prevenirea incendiilor de vegetație.

Satelitul a fost plasat pe orbită

Satelitul din generația 6 G a fost lansat pe orbită de către o rachetă Long March-6. Denumit după Universitatea de Știință Electronică și Tehnologie din China, satelitul a fost dezvoltat de compania Chengdu Guoxing Aerospace Technology, UESTC, și Beijing MinoSpace Technology.

Vezi si:  România va implementa reactoare nucleare mici din Statele Unite

Acesta va fi folosit pentru a verifica performanța tehnologiei 6G în spațiu în condițiile în care banda de frecvență 6G se va extinde de la valul de frecvență de 5 mm la frecvența de teraherz. De altfel, satelitul chinez este primul test al comunicațiilor de tip teraherz în spațiul extraterestru. Se așteaptă ca noua tehnologie să fie de 100 de ori mai rapidă ca 5G, permițând comunicarea în spațiu cu un declaj mic de timp și energie minimă.

Satelitul transportă și un senzor optic capabil să monitorizeze eventualele pagube ale reciltelor agricole, să prevină incendiile de pădure, să verifice fondul forestier și să monitorizeze volumul de apă și eventualele torente montane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *