China introduce ”recunoașterea facială” la metrou

Autorităţile din Beijing vor instala dispozitive de recunoaştere facilă la căile de acces în metroul capitalei chineze, cu o „listă albă” ce va facilita trecerea pentru călătorii non-suspecţi, a anunţat presa oficială de la Beijing.
La ora de vârf, accesul pe peroane poate dura minute în şir în metroul din Beijing, unde toate staţiile sunt echipate cu porţi de detecţie, prin care trecerea este obligatorie.
Pentru a fluidiza accesul pasagerilor, reţeaua urbană va instala prin urmare camere de recunoaştere facială ce vor detecta feţele călătorilor şi vor permite repartizarea lor la căi de acces diferite.
Acest proiect echivalează cu punerea în funcţiune a unui „sistem de creditare a pasagerilor”, în care călătorii care figurează pe o „listă albă” vor putea beneficia de măsuri de control înlesnite, a explicat Cotidianul Tineretului din Beijing.
În schimb, cei la care se va constata o „reacţie anormală” vor fi supuşi unui control amănunţit.
Zhan nu a precizat conform căror criterii camerele vor efectua această triere a pasagerilor.
China a început în ultimii ani să pună în funcţiune diverse sisteme de „credit social” care acordă puncte „cetăţenilor buni”, dar pot să-i împiedice pe alţii să ia trenul, avionul sau să facă o rezervare la un hotel.

Vezi si:  Cumparaturile online au ajuns la un nivel record

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *