China ripostează în scandalul Huawei și cere SUA să renunțe la “atitudinea de perdant”

Huawei Technologies din China a cerut oficialilor de la Washington să renunțe la “atitudinea lor de perdant” și a respins, din nou, acuzațiile de spionaj. Replica companiei chineze a venit în urma unei scăderi a cifrei de afaceri pe plan mondial.

Guvernul din Statele Unite are o atitudine de perdant. Vrea să calomnieze Huawei pentru nu poate concura împotriva Huawei”, a declarat Guo Ping, președintele prin rotație al firmei lider mondial producătoare de echipamente de telecomunicații și numărul 3 mondial în producția de telefoane inteligente. “Sper ca Statele Unite să își poată ajusta atitudinea sa”, a declarat la o conferință de presă la Beijing. Ambasada Statelor Unite din China a refuzat să raspundă comentariilor șefului Huawei, potrivit agenției Reuters.

Huawei a raportat un ritm mai lent la creșterii profiturilor pe 2018, în condițiile în care afacerea sa de rețea a înregistrat prima scădere a veniturilor din ultimii doi ani, punând în umbră rezultatele bune, de creștere robustă de 45 la sută a diviziei de smartphone. Cea mai recentă lovitură pentru compania chineză a venit joi când Marea Britanie a criticat-o pentru că nu a reușit să rezolve vechile probleme de securitate din echipamentul spu de rețea și, mai mult, a dezvăluit noi probleme tehnice ale firmei chineze.

Vezi si:  Statul ar putea suporta două luni de șomaj tehnic pentru companii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *