China se pregăteşte să construiască 7.000 de staţii 5G

Specialiştii chinezi se pregătesc să dea asaltul tehnologic asupra lumii. Prin urmare, la Shenzen, masivul centru tehnologic din sudul Chinei, se vor  construi în acest an, potrivit estimărilor dar şi al aşteptărilor oficialilor chinezi, aproximativ 7.000 de stații de bază 5G. În acelaşi timp, oraşul Shenzen plănuiește să lanseze tehnologia 5G pentru uz comercial până în 2020, potrivit Biroului local de industrie și tehnologia informației.

De asemenea, întreprinderile cu sediul în hub-ul tehnologic vor lansa cipuri terminale 5G în prima jumătate a acestui an. Smartphone-urile și tabletele ce utilizează tehnologia 5G vor fi lansate treptat începând de la mijlocul acestui an, potrivit oficialilor chinezi din domeniul tehnologiei.

“Shenzen conduce lumea în cercetarea și dezvoltarea 5G”,a declarat un oficial din Shenzen.

Orașul chinez promovează, de asemenea, în mod activ integrarea profundă a tehnologiei 5G cu alte produse și tehnologii pentru a construi grup solid și competitiv de industrie 5G, a adăugat acesta.

Shenzen a anunţat în ianuarie că va lansa un proiect-pilot pentru utilizarea comercială a tehnologiei 5G în 2019. Orașele chineze adoptă rețeaua 5G pentru a răspunde cererii publicului.

Vezi si:  Netflix, record de vizionare

La sfârșitul lunii ianuarie, Aeroportul Internațional Guangzhou Baiyun din provincia Guangdong, aflată în sudul Chinei, a lansat o stație de bază 5G. O rețea 5G de interior va fi instalată în gara Hongqiao din Shanghai până la finele acestui an.

Beijingul a construit 4.300 de staţii de bază 5G în regiunile aglomerate ale oraşului şi în clădirile reprezentative, a anunţat presa din capitala Chinei. Până la finele lunii mai, Beijingul a lansat serviciile 5G pre-comerciale în regiunile administrative ale centrului oraşului, al noului aeroport şi Piaţa Tienanmen şi bulevardul Chang’an.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *