Concedieri masive la Facebook

Meta, compania mama a Facebook si Instagram, va concedia mii de angajati. Potrivit datelor financiare, Meta a pierdut multi bani in ultimele trimestre, de ordinul sutelor de miliarde de dolari.

Meta a pierdut intr-un an aproape 600 de miliarde de dolari din capitalizarea bursiera.

Deocamdata, Meta nu a dorit sa comenteze informatia aparuta in presa, dar ziaristii americani au aflat ca disponibilizarile ar urma sa fie anuntate in cateva zile. O alta platforma sociala, Twitter, a recurs la concedieri masive, cam jumatate din personal. “O baie de sange”, cum a numit-o presa. Noul proprietar, Elon Musk, a dat afara 40 la suta din personalul Twitter.  Recent, doua companii din Silicon Valley, Stripe si Lyft, au anuntat concedieri masive. Gigantul Amazon a inghetat angajarile la birourile sale. De asemenea, Microsoft si Snap au renuntat la o parte dintre angajati.

Meta are 87.000 de angajati in toata lumea. Este posibil ca o treime din ei sa plece acasa, in scenariul cel mai pesimist, iar in cel mai optimist scenariu, vor fi dati afara cateva mii de oameni. La sfarsitul lui octombrie, proprietarul Meta, Mark Zueckerberg, a mentionat ca pana la sfarsitul lui 2023 nu se vor mai face angajari, iar numarul angajatilor chiar e posibil sa mai scada.

Vezi si:  Snapchat+ permite afisarea povestilor timp de o saptamana

Pierderile Meta sunt provocate de ritmul lent al cresterii economice globale, concurenta din partea  TikTok, problemele de confidentialitate cu Apple, costuri in crestere pentru investitii si scaderea numarului de reclame si de utilizatori pe Facebook.

Ne confruntam cu un mediu macroeconomic instabil, o concurenta dura, probleme de direcţionare a reclamelor si costuri în crestere pentru investitiile pe termen lung, dar trebuie să spun că produsele noastre par să funcţioneze mai bine decât sugerează unele comentarii”, declara Mark Zuckerberg la finele lunii octombrie.

M.Vasiliu

Reflectând la situația prin care trece Meta, se poate observa că în peisajul tehnologic actual, nici un gigant nu este ferit de turbulențe economice și concurență acerbă. Chiar și companii gigant se pot confrunta cu realități dure, care forțează decizii dificile cum ar fi concedierile masive. Din această experiență, învățăm că este crucial să fim mereu pregătiți pentru schimbări neprevăzute și să ne adaptăm rapid la noile contexte economice. De asemenea, pentru cei care activează în industria tech sau în alte sectoare volatile, acest lucru subliniază importanța diversificării abilităților și a menținerii unei mentalități deschise și flexibile, pregătite să facă față transformărilor continue.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *