Conserve pentru câini: cum să le alegi și care sunt beneficiile pe care le oferă animalului tău?

Delicioasă, gustoasă și cu un miros îmbietor, hrana umedă este adorată de câini, iar prietenul tău necuvântător nu va reprezenta o excepție.

De aceea, pentru a ști cum să alegi cele mai bune conserve caini pentru el, trebuie să te documentezi temeinic. Rândurile ce urmează îți vin în ajutor: astfel afli ce ingrediente ar trebui să conțină hrana umedă, cu ce frecvență să o oferi animalului, dar și care sunt avantajele de care prietenul tău necuvântător se va bucura!

Conserve câini – când și cum să le oferi patrupedului?

Hrana umedă este preferată de majoritatea câinilor, în detrimentul boabelor uscate. Cu toate acestea, indicat este să nu îi dai prietenului tău zi de zi conserve sau plicuri, pentru a nu-l obișnui așa. Indicat este să introduci hrana umedă în alimentația câinelui în următoarele situații:

  • ai un pui căruia nu i-au crescut încă toți dinții și care nu are încă abilitatea de a mânca boabe uscate;
  • câinele tău are afecțiuni din cauza cărora ești obligat să îi dai preponderent hrană umedă: obezitate, probleme digestive, afecțiuni renale sau afecțiuni hipoalergice;
  • îți dorești să-ți răsfeți câinele și să îi diversifici alimentația;
  • ai un câine senior, a cărui dantură nu mai este la fel de fermă ca în tinerețe.
Vezi si:  TikTok, YouTube, Instagram…Big Bang in economia modei

În ceea ce privește cantitatea optimă, pe care este bine să i-o oferi câinelui, indicat este să știi care este greutatea animalului. Ulterior, coroborând această informație cu detaliile de pe ambalajul conservei sau a plicului, vei ști care este gramajul de care are nevoie patrupedul.

Ține cont de vârsta animalului

Un alt detaliu important, de care este bine să ții cont este vârsta animalului. De ce? Puiii au nevoi diferite, în comparație cu adulții și seniorii. De exemplu, mâncarea pentru pui trebuie să fie foarte bogată în vitamine, minerale, dar și carbohidrați, pe când hrana pentru adulți trebuie să aibă mai multă proteină și mai puțini carbohidrați, astfel încât animalele să își păstreze conformația zveltă.

Nevoi speciale, în funcție de rasă

Rasa din care face parte câinele tău contează și ea. De ce? Labradorii nu au aceleași nevoi alimentare precum câinii lupi sau Bichonii. De aceea, este bine să te documentezi înainte și să știi care sunt ingredientele pe care treuie neapărat să le conțină mâncarea, pentru a asigura animalului necesarul de nutrienți care să îl ajute să se dezvolte.

Vezi si:  Tehnica de numărat cărțile la Blackjack

Beneficii

Lista avantajelor de care animalul tău de companie se bucură atunci când îi oferi hrană umedă este una destul de consistentă. Cele mai importante beneficii, pe care să le iei în considerare sunt:

  • conservele și plicurile au un gust deosebit, fiind atractive pentru câinele tău;
  • hrana umedă este hidratantă, fiind indicată mai ales pentru animalele ce nu beau suficientă apă zilnic;
  • îți poți hrăni puiul până când acesta poate să mănânce boabe uscate;
  • ai o soluție practică la îndemână pentru seniorul tău atunci când dantura nu îi permite să mestece ușor boabele uscate;
  • hrana umedă este recomandată pentru patruped atunci când are diferite afecțiuni, ajutându-i organismul să funcționeze din nou în mod normal;
  • ai la dispoziție plicuri și conserve de diferite gramaje.

Accesând NovaFood.ro, vei găsi aici o varietate de produse excelente, spre care te poți orienta pentru a-i oferi câinelui tău răsfățul pe care îl merită. Mai mult, online găsești și hrana umeda pisici de calitate, în cazul în care ai și o astfel de felină acasă. Ține cont, însă, de toate elementele menționate anterior, pentru a lua decizia corectă!

Vezi si:  Sa fii blogger si perfectionist-cateva trucuri pentru a te lansa si a avansa

Date de contact:

E-mail: office@novafood.ro

Telefon: 0724239215

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *