Cosuri de fum: care sunt detaliile pe care să le cunoști despre ele?

Ești sceptic în ceea ce privește prețul gazului, având în vedere situația geo-politică din ce în ce mai tensionată și vrei să te asiguri că vei beneficia în fiecare iarnă de suficient agent termic, pentru a te simți confortabil?

Investind în sobe sau șeminee pe lemne ori peleți, iei o decizie de viitor excelentă. Asta înseamnă, însă, că ai nevoie și de cosuri de fum de calitate, cu ajutorul cărora să evacuezi eficient și sigur fumul, pentru a fi mereu în siguranță. Află, așadar, tot ce trebuie să știi despre coșuri, înainte de a te opri la un model anume.

Cosuri de fum – ce variante găsești pe piață?

În funcție de materialele din care sunt realizate, coșurile pe care ți le pun la dispoziție producătorii pot fi:

  • din inox – extrem de rezistente la temperaturi ridicate, dar și simplu de montat datorită greutății mult mai reduse, în comparație cu alte materiale, coșurile din inox sunt din ce în ce mai preferate de către consumatori. Dacă optezi pentru un astfel de model, este bine să știi că îl vei putea curăța foarte ușor, beneficiind astfel de o evacuare eficientă a fumului în permanență;
  • ceramice – au capacitatea de a rezista la temperaturi de până la 600 de grade Celsius, fiind totodată rezistente la schimbările bruște de temperatură. Mai exact, coșurile ceramice nu se dilată și nici nu se contractă, rămânând meru la fel de eficiente;
  • din beton – ai posibilitatea de a alege orice înălțime îți este necesară, în funcție de cât de generoasă este locuința pe care trebuie să o încălzești în sezonul rece. Astfel de coșuri pot fi utilizate până la 30 ani, timp în care este suficient doar să le cureți de cel puțin 2 ori pe an.
Vezi si:  Sectorul imobiliar va fi mai sarac dupa Covid-19

Cât de înalt trebuie să fie hornul?

Dacă te întrebi care este înălțimea potrivită a hornului pentru coșul de fum, răspunsul variază în funcție de suprafața pe care o încălzești, dar și de puterea surselor de căldură. De exemplu, dacă ai o locuință spațioasă, înseamnă că hornul trebuie să fie suficient de înalt pentru a evacua în siguranță fumul, preferabil pe un traseu cât mai drept, fără obstacole.

Forma ideală

Forma coșului de fum nu influențează în mod definitoriu evacuarea, ci mai degrabă estetica locuinței tale în exterior. În acest sens, producătorii îți pun la dispoziție coșuri dreptunghiulare, rotunde sau pătrate și rămâne la alegerea ta care este varianta potrivită în care îți dorești să investești.

Ce avantaje îți asigură un coș de fum de calitate?

Important este să cunoști și beneficiile de care te bucuri datorită unui coș de fum bun:

  • durabilitate – având în vedere că majoritatea coșurilor au o durată de viață de până la 30 de ani, înseamnă că faci o investiție de viitor;
  • izolație termică – atunci când sunt izolate bine, coșurile nu permit pierderea căldurii, mai ales în timpul iernii, atunci când vrei să te bucuri de o temperatură constantă în casă;
  • confort termic – optând pentru un sistem termic pe bază de lemne sau peleți, ai control total asupra cantității de căldură pe care o produci și îți eficientizezi costurile de întreținere ale propriei locuințe.
Vezi si:  Camera de Comerț a primit gratis un teren lângă Romexpo

CosuriFum.ro este alături de tine atunci când vrei să faci o schimbare în casă. Online găsești atât șeminee interesante și eficiente, cât și sobe, dar și cel mai bun cos de fum inox 6m, cu ajutorul căruia să evacuezi fumul!

Date de contact:

Email: office@cosurifum.ro

Telefon: +4 0763 687 665

+4 0784 292 820

+4 0721 280 587

+4 031 816 92 86

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *