COVID-19 face victime (si) in industria cripto din Elvetia

Celebra “Crypto Valley” din Elvetia, un gen de replica a Silicon Valley in materie de criptomonede, trage un semnal de alarma: daca guvernul nu da un ajutor de 100 de milioane de franci elevetieni (aproximativ 103 milioane dolari), mare parte din acest sector intra in faliment.

bitcoin.com scrie ca, pana de curand infloritoarea industrie elvetiana cripto, de abia isi mai trage sufletul si nu stie daca va supravietui, dupa ce multi investitori privati s-au retras, pe fondul crizei generate de COVID-19.

Swiss Blockchain Federation afirma ca 80 la suta dintre firmele care i-au oferit date avertizeaza ca pericolul falimentului e iminent. Doar jumatate dintre cele mai mari firme din sectorul cripto au speranta ca vor rezista inca un an pe piata. Industria cere guvernului sa puna la dispozitie un fond special pentru salvarea acestor companii. Fondul ar urma sa fie constituit din garantii federale, fonduri locale si investitii private.

Crypto valley, faimosul hub blockchain din Elvetia, se afla in cantonul Zug. Heinz Taennler, ministrul de finante al cantonului, atrage atentia ca cele 154 de milioane de franci elvetieni, puse la bataie de guvernul federal pentru a ajuta companiile start-up nu sunt suficiente ca sa includa si hub-ul din Zug.

Sectorul cripto are o alta mentalitate, spun specialistii

Pe de alta parte, specialisti din domeniul cripto spun ca stilul de operare al celor ce tranzactioneaza criptomonede este total diferit si niciodata nu a depins de bani de la stat. “Daca vad ca nu merge, oamenii se reorienteaza. Inchid firmele fara prea mare tam-tam” – a povestit un expert in cripto monede. De altfel, se pare ca deja unele companii active in blockchain hub-ul din Elvetia au pus lacatul pe usa, fara sa faca vreun comentariu, iar incercarile ziaristilor de a afla detalii au ramas fara raspuns.

M.Vasiliu

foto: bitcoin.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *