Cresteri in linie pentru indicii BVB

Absolut toti indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au inregistrat cresteri semnificative in sedinta de tranzactionare de ieri, BET, al celor mai lichide 17 actiuni ale pietei noastre de capital, ceea ce inseamna un avans de aproximativ 0,3%.

Rulajul s-a ridicat la 37,8 milioane de RON, ceea se inseamna sub media zilnica a anului, de aproximativ 56 de milioane de lei in conditiile in care prin piata « deal » nu s-a realizat absolut niciun fel de tranzactie.

Brokerii din cadrul Prime Transaction au notat faptul ca, in raportul zilnic efectuat de societate s-au inregistrat o serie de evolutii pozitive pentru toti indicii BVB in prima sedinta de tranzactionare din cadrul acestei saptamani. Cu o crestere de aproximativ 1,46% indicele BET-NG a reusit sa inregistreze cel mai mare avans.

Valoarea totala a tranzactiilor a fost de 7,8 milioane de euro, in crestere spre deosebire de sedinta precedenta.

Banca Transilvania a fost cel mai lichid emitent cu un aport de aproximativ 7,6 milioane de euro la valoarea tranzactionata. Din cadrul indicelui BET, cele mai bune evolutii le gasim in cadrul emitentilor din cadrul energetic si de utilitati dupa cum urmeaza : Romgaz (SNG) 2,26%, OMV Petrom (SNP), 1,55%, Nuclearelectrica (SNN), 1,49% si Electrica (EL), 1,48%.

Vezi si:  Transportul aerian a fost afectat de pandemie

La polul opus, BVB inregistreaza cea mai mare corectie din ultima vreme, cu o scadere de 1,98%.

Titlurile Banca Transilvania, una din cele mai bine clasate companii a pietei noastre de capital din indicele MSCI Frontier Markets, au marcat un declin de 1,23%, la 2,005 lei.

Pe treapta a doua a topului lichidităţii din piata „regular” se afla actiunile SNP, care au incheiat sedinta de tranzactionare la un pret de 0,36 lei, pe fondul unui rulaj de 6,62 milioane de lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *