Cripto monedele, sustinute la nivel inalt in SUA

Christopher Giancarlo, presedintele Comisiei pentru Tranzacţii Futures cu Mărfuri din SUA (CFTC) a declarat, la Bucuresti, ca este “avocatul” cripto monedelor, iar agentia pe care o conduce le sustine constant.

CFTC este o agentie a guvernului Statelor Unite care reglementeaza tranzactiile options si future. Giancarlo, presedintele CFTC, a participat la Bucuresti la forumul financiar Eurofi.

“Taticul cripto”

In discursul sau, oficialul american s-a axat pe importanta cripto monedelor. De altfel, in comunitatea cripto, lui Giancarlo i se spune “taticul cripto”. Aflat la sfarsit de mandat (presedintele Donald Trump urmeaza sa anunte, in cateva zile, numele succesorului sau). Giancarlo a vorbit la Bucuresti si despre rezistenta la cripto-active, cum e Bitcoin. Iar aceasta rezistenta, a spus presedinele CFTC, a franat inovatia si adoptarea tehnologiei blockchain de catre companii.

“Nu am cedat cererilor de a ne folosi prerogativele juridice pentru a opri dezvoltarea cripto-activelor si a tehnologiilor care le sustin. Am mers pe ideea monitorizarii atente a evolutiilor pietei, fara sa impiedicam introducerea de noi produse, cum ar fi bitcoin futures, care s-au dovedit foarte valoroase in stabilirea valorii bitcoin de catre piata” – declara presedintele Chris Giancarlo.

Vezi si:  Bitcoin, cel mai mare salt din ultimele 5 luni

 

Madalina Vasiliu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *