Criptomonede, terorism si actualitate: dificultatile de gestionare a informatiilor in timp de razboi

Greutatea cuvintelor, socul fotografiilor. Operatiune terorista de amploare in Israel. Executii sumare ale femeilor si copii in kibbutz. Crime de razboi. Luare de ostatici. Represalii. Atentate cu bomba. Victime civile in Fasia Gaza. Indignare(e) internationala(e) de diferite geografii.

Stirile din ultima saptamana au fost marcate de evenimente dramatice care ne dau fiori pe sira spinarii si ne indeamna la prudenta. Saturate de informatii si imagini mai mult sau mai putin bine documentate, de marturii ale martorilor oculari si de luari de pozitie nu intotdeauna pertinente, mass-media si retelele de socializare au devenit casele de rezonanta ale complexitatii extreme a situatiei, care ar parea sa ridice doua tabere una impotriva celeilalte fara sfarsit. Este greu sa gasesti un loc in care sa vorbesti despre Bitcoin intr-o asemenea revarsare de emotii si de sfaturi contradictorii.

Dar, la doar o saptamana dupa ce Israel a fost victima unui atac terorist de o amploare fara precedent, a venit din nou momentul sa vorbim despre cripto in aceasta parte a lumii. Nu vom incerca sa fim senzationalisti, nu vom incerca sa gasim un unghi pur cosmetic si nici nu vom pretinde ca intelegem tot ce se intampla.

Vezi si:  Bitcoin ajunge la aproape 65.000 de dolari

Asadar, iata ce avem de spus astazi despre utilizarea criptomonedelor in operatiunea Hamas si despre raspunsul fortelor israeliene in zilele urmatoare. Faptele, nimic altceva decat faptele.

Hamas strange fonduri in Cripto de mai mult timp

Flashback cu doar cateva luni in urma, cand toate agentiile de stiri de specialitate publicau titluri despre faptul ca Hamas a incetat sa mai faca apeluri pentru donatii in criptomonede. La vremea respectiva, principala stire era ca, din cauza faptului ca Bitcoin este prea usor de urmarit si transparent, Miscarea de Rezistenta Islamica – Hamas – a incetat sa il mai foloseasca pentru a-si proteja donatorii. Intr-o perioada in care presa mainstream repeta constant ca cripto-monedele sunt folosite pentru terorism si crima organizata, aceasta a fost o mica victorie pentru comunitate. Dar a fost de scurta durata.

Din nefericire, miscarea palestiniana fondata in 1987 continua sa foloseasca in mod clar cripto pentru a se finanta.

Binanance in prima linie a luptei impotriva terorismului

Nu este pentru prima data cand bursa se confrunta cu situatii de acest gen si primeste solicitari din partea unor state, guverne sau agentii. In luna iunie, echipele platformei de criptomonede au inghetat 190 de conturi apartinand unor persoane puternic suspectate ca ar avea legaturi cu diverse organizatii teroriste internationale.

Vezi si:  Trucuri pe care trebuie sa le stii daca esti inginer Blockchain in 2020

Solidaritatea internationala se exprima in BTC, ET si USDT

In cele din urma, este ironic faptul ca ultima campanie de strangere de fonduri a organizatiei Hamas, descoperita de ziarul local de afaceri Calcalist, a oferit detalii despre un cont la banca britanica Barclays pentru a face donatii. Acest lucru demonstreaza ca teroristii nu au asteptat monedele digitale pentru a se finanta si a comite acte de violenta. Un articol recent publicat de Coindesk arata ca Bitcoin si alte criptomonede reprezinta doar o mica parte din strategia de strangere de fonduri a Hamas.

Cea mai recenta stire legata de aceste evenimente din Orientul Mijlociu este ca am aflat in ultimele zile ca ecosistemul criptografic din Israel a lansat un fond pentru a sprijini familiile victimelor si pe cele ale soldatilor implicati in operatiunile militare actuale. Este posibil sa se trimita fonduri in cele mai importante trei criptomonede de pe piata: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) si USDT. Site-ul se numeste Crypto Aid Israel. De partea palestiniana, de saptamana trecuta se utilizeaza, de asemenea, strangerea de fonduri criptografice. Presa Decrypt raporteaza ca 10.000 de dolari au fost stransi de diverse organizatii de caritate din lumea araba pentru a ajuta populatia din Gaza.

Vezi si:  Care este efectul iernii cripto asupra companiilor blockchain?

 

 

Sursa: https://journalducoin.com/analyses/cryptomonnaie-terrorisme-et-actualite-le-difficile-traitement-de-linformation-en-temps-de-guerre/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *