Criptomonedele urca spectaculos

Bitcoin, vedeta criptomonedelor, a ajuns aproape de 8800 dolari, inregistrand o crestere de 5 la suta in ultimele zile. Se cumpara mult pe pietele cripto, iar  expertii in criptomonede sunt de parere ca, daca se pastreaza evolutia din aprilie 2018, bitcoin, ar putea ajunge la 12.000 de dolari, in urmatoarele saptamani.

Valoarea Litecoin a crescut de trei ori

Dar nu bitcoin este criptomoneda cu cea mai spectaculoasa evolutie.  Litecoin, o criptomoneda mai putin cunoscuta, a inregistrat, de la inceputul anului, o crestere de peste 330 la suta, mai mult decat oricare alta moneda digitala. In prezent, litecoin a ajuns la o cotatie de aproape 138 de dolari. Potrivit Mosaic Research Ltd, capitalizarea de piata a litecoin este de 8,4 miliarde dolari. Litecoin va creste in continuare, tinand cont ca in august, probabil pe 6, are loc procesul de “halving” – adica reducerea la jumatate a recompensei in bloc, fenomen care are loc odata la 4 ani, inclusiv in lumea bitcoin. Minerii primesc in prezent 25 de litecoin noi, pentru fiecare bloc, dar dupa injumatatire, vor primi 12,5.  Ideea e ca o reducere a criptomonedelor livrate va duce la cresterea pretului, dar si la evitarea erodarii valorii.

Vezi si:  Presedintele Ryanair sustine ca nu va investi niciun cent in Bitcoin

Se estimeaza ca si Ethereum va creste

Avantul pietei criptomonedelor va avea efect si asupra Ethereum. Potrivit expertilor, ether, acum cu o valoare de aproape 270 de dolari, va replica modelul litecoin si urmeaza sa creasca in viitorul apropiat, in contextul presiunilor de cumparare tot mai mari.

M.Vasiliu

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *