“Criptoregina” si fratele ei, fondatorii OneCoin, pusi sub acuzare

Autoritatile americane au declansat urmarirea penala impotriva capilor unei scheme piramidale internationale de miliarde de dolari, care vindeau  o criptomoneda fara valoare de piata – OneCoin.

Doi bulgari, Konstantin Ignatov, director OneCoin Ltd, si sora lui mai mare, Ruja Ignatova, co-fondatoare  OneCoin, poreclita “Criptoregina”, sunt acuzati ca au escrocat nenumarati investitori, promitandu-le riscuri mici si castiguri mari.

OneCoin opereaza ca o retea de marketing, prin care membrii primesc comision, daca aduc alti potentiali investitori. Bulgarii sustineau ca OneCoin are peste 3 milioane de membri.

OneCoin a fost fondata la Sofia, in Bulgaria, in 2014

Cei doi bulgari frate si sora au deschis in anul urmator, 2015, un birou la New York si s-au extins in toata lumea. Ar fi castigat peste 2 miliarde de dolari, bani pe care i-au spalat apoi in diverse conturi off-shore.

OneCoin inca opereaza, atrag atentia procurorii.

O schema piramidala veche, pe o platforma moderna – declara procurorul general din Manhattan, in fata instantei. Ignatov a fost arestat la Los Angeles, dar sora lui, “Criptoregina”, nu a fost inca prinsa. Se pare ca ea e disparuta de mai bine de un an.

Vezi si:  Prima tara din lume unde angajatii vor putea fi platiti in criptomonede

Potrivit documentelor prezentate de procurorii americani, cei doi bulgari ii inselau pe investitori, mintindu-i ca valoarea OneCoin e determinata de cerere si oferta, ca monedele sunt minate de serverele companiei, ca OneCoin are propriul blockchain.

Ramificatii pe toate continentele

OneCoin are o retea de firme cu care colabora in toata lumea: Mara Britanie, Irlanda, Italia, Canada, Germania, Ucraina, Lituania, Letonia, Estonia, India si China.

 

M.V.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *