“Criptoregina” si fratele ei, fondatorii OneCoin, pusi sub acuzare

Autoritatile americane au declansat urmarirea penala impotriva capilor unei scheme piramidale internationale de miliarde de dolari, care vindeau  o criptomoneda fara valoare de piata – OneCoin.

Doi bulgari, Konstantin Ignatov, director OneCoin Ltd, si sora lui mai mare, Ruja Ignatova, co-fondatoare  OneCoin, poreclita “Criptoregina”, sunt acuzati ca au escrocat nenumarati investitori, promitandu-le riscuri mici si castiguri mari.

OneCoin opereaza ca o retea de marketing, prin care membrii primesc comision, daca aduc alti potentiali investitori. Bulgarii sustineau ca OneCoin are peste 3 milioane de membri.

OneCoin a fost fondata la Sofia, in Bulgaria, in 2014

Cei doi bulgari frate si sora au deschis in anul urmator, 2015, un birou la New York si s-au extins in toata lumea. Ar fi castigat peste 2 miliarde de dolari, bani pe care i-au spalat apoi in diverse conturi off-shore.

OneCoin inca opereaza, atrag atentia procurorii.

O schema piramidala veche, pe o platforma moderna – declara procurorul general din Manhattan, in fata instantei. Ignatov a fost arestat la Los Angeles, dar sora lui, “Criptoregina”, nu a fost inca prinsa. Se pare ca ea e disparuta de mai bine de un an.

Vezi si:  Asociatia Libra numara in cele din urma 21 de membri in loc de 28 insa ramane increzatoare

Potrivit documentelor prezentate de procurorii americani, cei doi bulgari ii inselau pe investitori, mintindu-i ca valoarea OneCoin e determinata de cerere si oferta, ca monedele sunt minate de serverele companiei, ca OneCoin are propriul blockchain.

Ramificatii pe toate continentele

OneCoin are o retea de firme cu care colabora in toata lumea: Mara Britanie, Irlanda, Italia, Canada, Germania, Ucraina, Lituania, Letonia, Estonia, India si China.

 

M.V.

Distrubuie aceasta informatie cu prietenii tai!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *