Criza coronavirus in Statele Unite ale Americii. Un plan de salvare al companiilor aeriene prezentat in acest weekend

Joi, Donald Trump a declarat ca echipele sale urmeaza sa prezinte in cursul acestui weekend un plan de salvare al companiilor aeriene asfixiate pur si simplu din punct de vedere financiar de pandemia cu coronavirus care a redus enorm traficul aerian, numeroase zboruri fiind suspendate in aceasta perioada. Presedintele american, ca de obicei, a fost extrem de vag cu privire la acest subiect.

O serie de masuri acceptabile. Donald Trump a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca urmeaza sa faca cel mai probabil o propunere (companiilor aeriene), sa ofere detalii, unele detalii extrem de importante in acest weekend, fara sa dezvaluie alte amanunte. Trump nu a exclus o serie de discutii directe cu unele sau cu toate companiile aeriene. Va fi vorba despre o serie de masuri acceptabile. Un lucru foarte bun atat pentru tara cat si pentru companiile aeriene.

Nevoie rapida de bani. Companiile aeriene au nevoie de multi bani si asta rapid. Congresul a rezervat deja 50 de miliarde de dolari pentru a putea sa isi pastreze angajatii. Surse industriale au indicat faptul ca aceasta saptamana la AFP urmeaza sa se ia o serie de discutii extrem de importante in acest sector.

Vezi si:  Numarul 3 de la Nissan si-a anuntat demisia

Un prim trimestru catastrofic.  American Airlines, United Airlines, Delta Air Lines et Southwest, patru din cele mai mari companii americane, ezita, conform surselor mentionate, sa accepte ajutor public in ciufa scaderii drastice a veniturilor. Dupa un prim semestru catastrofic din cauza pandemiei cu coronavirus, Delta prevede o scadere cu pana la 90% a cifrei de afaceri si in al doilea semestru in timp ce American Airlines a suspendat 90% din zboruri din si spre New York, o piata extrem de importanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *