Cum alegi din piață cea mai eficientă companie dedicată transporturilor internaționale de marfă?

transport de marfuri

transport de marfuriDacă administrezi în România o companie ce produce un anumit tip de bun, sau care are dreptul de a distribui produsele unui alt producător, ai acum șansa de a-ți extinde paleta de clienți peste granițele țării, pe baza a doi factori esențiali în materializarea unui astfel de scenariu:

  • Accesul facil al clienților străini la oferta pe care o promovezi, datorită internetului;
  • Viteza uimitoare de livrare e bunurilor, garantată de un partener logistic loial.

În privința celui de-al doilea criteriu, alegerea inspirată a unei companii ce poate asigura transporturi internaționale de marfă se construiește pe o serie de criterii, vitale pentru durabilitatea parteneriatului vostru. Iată care sunt acestea:

Adaptarea la specificul transportului de marfă avut în plan

Se recomandă ca o companie beneficiară să aleagă din oferta disponibilă pe piață o companie de transport marfă cu experiență în domeniul expedițiilor internaționale, unul dintre principalele motive de la baza unei astfel de alegeri având legătură cu nivelul ridicat de complexitate al proiectului.

Atunci când se planifică un serviciu internațional de mărfuri, sunt incluse mult mai multe variabile în ecuație, comparativ cu un transport intern:

  • Legislația specifică statelor tranzitate până la destinația precizată în contract;
  • Rutele optime de tranzitare, în funcție de: calitatea drumurilor, anumite perioade din an, caracteristicile autovehiculului, variantele de alimentare și odihnă etc
  • Posibilele incidente ce pot apărea în mod inopinat pe parcursul expediției;
  • Alegerea unei variante de transport în regim de grupaj, ce presupune expedierea mărfurilor de la mai mulți furnizori, către mai multe destinații samd.

O companie ce are în domeniul de activitate transporturile internaționale de mărfuri pe cale rutieră, atât în spațiul UE, cât și în afara granițelor sale, poate aborda cu profesionalism și flexibilitate toate spețele enumerate mai sus, dar și multe altele.

RECOMANDAREA EXPERTULUI: Alege un partener logistic ce arată deschidere către o abordare personalizată a unui astfel de proiect, astfel încât să poți beneficia de servicii adaptate unei dinamici specifice, la un cost ce nu poate fi ignorat.

Asistență garantată pe întreaga durată a proiectului

Este esențial ca o companie beneficiară, aflată în fața unui prim astfel de proiect, să aibă acces oricând la informații privind statusul expediției. Un partener pregătit să comunice 24/7, chiar pe baza personalului dedicat pe acel proiect, poate reprezenta un pariu câștigător.

O echipă tânără și cu expertiză pe arii precum logistica sau serviciile de transport internațional, pregătită oricând să abordeze în mod eficient problemele apărute în timpul cursei, dar să le și comunice rapid către client, inspiră încredere, transparență în luarea deciziilor și determinare pentru atingerea obiectivelor propuse de comun acord.

RECOMANDAREA EXPERTULUI: Alege un partener logistic ce îți poate prezenta un plan de instrumente concrete, prin care reprezentanții companiei transportatoare pot păstra în timp real o comunicare eficientă cu reprezentanții companiei beneficiare.

Asigurarea unor costuri avantajoase pentru bugetul tău

Relocarea unor mărfuri peste granițele țării poate reprezenta un proiect ce atrage costuri ridicate pentru compania beneficiară, costuri ce pot influența ulterior prețurile produselor comercializate peste granițe.

Un cost prea mare de livrare poate să nu mai susțină la fel bine efortul de extindere în regiuni vecine României, așadar, partenerul logistic trebuie selectat și în funcție de comisioanele pe care le percepe, comparativ cu dimensiunea proiectului.

Așadar, este important să afli daca o astfel de entitate poate lua în calcul:

  • Propunerea celui mai potrivit autovehicul din parcul auto propriu, ale cărui caracteristici pot contribui la optimizarea costurilor de transport (exemple: camion cu sistem double-deck integrat; camion cât mai ușor pentru o încărcare mai mare samd)
  • Discuțiile privind facturarea la metru pătrat ocupat în autovehicul, în cazul în care compania beneficiară optează pentru servicii de transport internațional în regim de grupaj;
  • Posibilitatea asigurării bunurilor transportate, iar în cazul în care există această variantă, stabilirea plafonului maxim al despăgubirilor, în cazul pierderilor sau distrugerilor.

RECOMANDAREA EXPERTULUI: Alege un partener cu experiență în transporturi rutiere de marfuri, ce are capacitatea de a demonstra un nivel ridicat de flexibilitate, astfel încât clientul să își poată alege cel mai convenabil mix de servicii, din punct de vedere al prețului.

Dacă ți-a plăcut acest articol, iar informațiile sale te-au convins să cauți de pe acum un partener de încredere pentru primul tău transport internațional de marfă, avem pregătită deja cea mai bună soluție pentru nevoile tale: compania Romsped Cargo.

Cu o experiență vastă în domeniul transporturilor de marfă, atât pe plan național, cât și la nivel internațional, Romsped Cargo reprezintă partenerul pe care te poți baza atunci vrei să planifici un transport cu destinația peste granițele țării.

Flota de autovehicule pe care o ai la dispoziție acoperă cu succes o listă extinsă de domenii lucrative și tipuri de încărcătură, iar echipa tânără de profesioniști din cadrul Romsped Cargo te va ține le curent pe întreaga durată a cursei, privind orice detaliu al transportului de care ești interesat.

Romsped Cargo – soluții în transport, fără frontiere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *