Cum alegi un cuptor incorporabil bun?

cuptor incorporabil

cuptor incorporabilUn cuptor incorporabil reuseste sa ofere o experienta completa in bucatarie: se incadreaza perfect in mobilier din punct de vedere estetic si poate prepara o multime de delicii dulci sau sarate, care sa incante fiecare masa.

Nu toate cuptoarele incorporabile sunt la fel, insa. Cel mai bun cuptor incorporabil este cel care respecta atat cerintele estetice, cat si cerintele de functionalitate. Pe piata exista o multime de optiuni, diferentiate in functie de combustibilul cu care functioneaza, in functie de putere, in functie de marime sau de alte detalii mai mult sau mai putin importante, care contribuie per total la eficienta pe care o asigura acest produs electrocasnic.

Criterii de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi un cuptor incorporabil

1. Marimea cuptorului. Oricine isi doreste un cuptor cat mai incapator, care sa poata prepara intr-un timp scurt cantitati mari de mancare. Totusi, flexibilitatea in ceea ce priveste dimensiunea nu este chiar atat de mare precum este cea a unui cuptor clasic. Cuptorul incorporabil trebuie sa se incadreze perfect in piesele de mobilier, asadar, trebuie sa fie foarte atent masurat.

2. Aspectul cuptorului. Este un criteriu care poate sa contribuie la experienta pe care o ofera intreaga bucatarie. Din fericire, exista cuptoare incorporabile gandite pentru orice tip de mobilier: cuptoare moderne, cuptoare clasice sau vintage si cuptoare colorate in numeroase culori, care mai de care mai interesante.

Vezi si:  Obiecte sanitare indispensabile din orice baie – alege o cada freestanding de cea mai buna calitate

3. Functiile cuptorului. Cuptoarele moderne sunt gandite in asa fel incat sa asigure din ce in ce mai multe functii care sa eficientizeze munca in bucatarie. Conform specialistilor, printre functiile importante ce trebuie sa fie cautate la un cuptor se numara si urmatoarele:

  • Functia de autocuratare. Este una dintre cele mai moderne, interesante si cautate functii. Din pacate, daca nu este bine implementata aceasta poate sa fie daunatoare pentru cuptor, deoarece implica incalzirea la temperaturi extrem de mari.
  • Functia de preincalzire rapida. La cuptoarele vechi, atingerea temperaturii optime poate sa dureze destul de mult, ceea ce inseamna mai mult timp petrecut in bucatarie. In bucatariile profesionale, spre exemplu, orice secunda pierduta inseamna bani pierduti. Preincalzirea rapida este o functie care poate sa eficientizeze foarte mult gatitul si sa economiseasca timp.
  • Functia de decongelare. Dezghetarea alimentelor in mod natural este, de asemenea, extrem de costisitoare in ceea ce priveste timpul. Tocmai de aceea, functia de decongelare, care incalzeste cuptorul la o temperatura de pana la 40 de grade Celsius, este una de dorit.
  • Diverse programe automate de gatire. Cuptoarele moderne sunt dotate cu programe automate de gatire, prin care este facilitata pregatirea celor mai comune preparate: paine, pizza, anumite prajituri, fripturi, etc.
  • Rotisor. O alta functie cautata foarte mult la cuptoarele incorporabile si deopotriva la cele neincorporabile este rotisorul. Aceasta este destul de simpla si implica prezenta unui suport rotativ cu ajutorul caruia alimentele se prepara uniform si destul de repede.
Vezi si:  Află avantajele pe care ți le oferă copertina retractabilă!

4. Pozitia rafturilor. Conteaza foarte mult si modul in care este compartimentat cuptorul. In general, acesta dispune de unul sau doua rafturi care pot fi pozitionate la diverse inaltimi. Flexibilitatea in ceea ce priveste pozitia rafturilor si numarul de pozitii poate sa insemne foarte mult in gradul de eficienta necesar pentru prepararea unor delicii pretentioase. Rafturile este bine sa aiba sisteme de blocare de siguranta, in asa fel incat sa se evite orice tip de alunecare accidentala.

5. Alte criterii. Exista si alte criterii, unele mai importante, altele mai putin importante. Spre exemplu, este bine sa se verifice daca becul cuptorului este usor de inlocuit (se poate uza destul de repede din cauza temperaturilor mari), sa se analizeze modul in care functioneaza usa. Aceasta trebuie sa fie usor de deschis si sa poata sta deschisa in orice pozitie. Vizibilitatea usii este si ea un criteriu de alegere a cuptorului. Este important sa se poata vedea modul in care arata preparatul fara a fi nevoie de deschiderea usii. De multe ori, schimburile de temperatura ce apar la deschiderea usii cuptorului pot sa insemne distrugerea unui preparat.

Vezi si:  Când trebuie să porți ochelari de soare?

Pe piata exista o multime de cuptoare incorporabile, care mai de care mai interesante, produse de branduri cu renume care cauta mereu solutii pentru eficientizare. De multe ori, preturile pot sa difere foarte mult si exista tendinta de a achizitiona produse foarte ieftine. Inainte de a lua o decizie bazata pe pret, este bine sa se tina cont de toate criteriile amintite. Un cuptor eficient si scump se dovedeste mult mai economic in timp decat unul ieftin si mai putin eficient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *