Cum investim în ETF-uri la bursă

etf la bursa

Pentru echilibrul financiar al familiei se recomandă ca o parte din câștiguri să fie economisite sau reinvestite în elemente sau acțiuni care pot determina multiplicarea acestor finanțe. Tot mai multe persoane optează pentru investiții la bursă care pot aduce, prin tranzacționarea de acțiuni sau ETF-uri, venituri extra. Prin urmare, investițiile în ETF-uri, care implică diversificare, pot fi o alegere potrivită pentru a minimiza riscurile investiției într-un singur segment, îndeosebi atunci când există o expertiză minimă în domeniu.

Ce sunt ETF-urile?

Orice tip de investiție, îndeosebi cele care presupun tranzacționarea de active sau acțiuni, presupun cel puțin un risc minim. Așa că este important înainte de toate să știi în ce investești, cum se desfășoară întregul proces și cum îți vei redobândi investiția inițială și/sau noi câștiguri. Dacă te-ai întrebat ce sunt ETF-urile, află că acestea sunt denumite și „titluri de capital” sau „fonduri tranzacționate la bursă”.

Vezi si:  Prețul energiei a crescut, pe Bursă, în 2020

Un posibil avantaj pe care îl au aceste ETF-uri e acela că prețurile sunt volatile, ceea ce înseamnă că activele tranzacționate pot să-și mărească valoarea periodic și să le vinzi la un preț mai bun, mai ridicat, ceea ce implicit îți va aduce noi câștiguri. Desigur, nu înseamnă că valoarea acestuia nu se poate diminua. Pe lângă acesta se mai pot aminti și costurile reduse de achiziție, mai puține riscuri față de acțiunile uzuale, cât și posibilitatea de a avea în posesie anumite bunuri valoroase (precum aurul) în mod virtual. Per ansamblu, randamentul acestor ETF-uri este considerat mult mai mare decât cel al altor investiții similare.

Care sunt pașii unei investiții la bursă în ETF-uri?

După însușirea noțiunii de ETF și ce presupune tranzacționarea acestei categorii de instrumente, cum poate fi afectată o astfel de investiție atât pozitiv, cât și negativ, următorul pas este pregătirea fondurilor necesare pentru investiție. Alegerea unei platforme de încredere de unde pot fi cumpărate și tranzacționate astfel de titluri este de asemenea un pas esențial. Pot fi realizate investiții în ETF-uri și tranzacții pe termen lung care nu presupun vinderea de ETF-uri în aceeași zi sau viceversa.

Vezi si:  Românii preferă să ceară sfaturi financiare familiei

De exemplu, se pot investi sume mici pe o perioadă lungă de timp în detrimentul investițiilor mari pe o perioadă scurtă de timp sau pot fi alese tranzacțiile ce presupun menținerea de titluri în posesia cumpărătorului un timp mai îndelungat. Investiția se poate realiza în acțiuni dintr-un anumit segment de piață, într-un anumit sector de activitate, într-o anumită regiune sau investiții în mărfuri, valută, respectiv criptomonede. Există însă o varietate mult mai largă de ETF-uri ce trebuie analizate cu atenție asfel încât demersurile operațiunii să fie cât mai eficiente și mai puțin riscante.

Prin urmare, aceste investiții la bursă pot deveni cu ușurință o modalitate pasivă de a obține acces la noi venituri. Încă de la apariția lor în piață, înainte de anii 2000, specialiștii au descoperit numeroase metode eficiente de tranzacționare cu ETF-uri, așa că există diferite modalități pe termen lung și scurt prin care ETF-urile cumpărate să fie tranzacționate cu succes astfel încât să genereze profit. Comisioanele de administrare pentru acest tip de investiții sunt mult mai reduse față de alte fonduri, ceea ce este un beneficiu semnificativ pentru toți cei care doresc să-și îmbunătățească stilul de viață tranzacționând eficient la bursă.

Vezi si:  Elon Musk are 7 miliarde pentru Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *