Cum ne afecteaza matematica viata de zi cu zi si de ce este important sa inveti matematica de clasa a 6-a

manual-matematica

manual-matematicaMatematica este foarte utila in viata de zi cu zi. Matematica ne poate ajuta sa facem multe lucruri care sunt importante in viata noastra si de aceea elevilor li se recomanda sa invete matematica clasa 6.

Iata cateva sarcini zilnice pentru care este importanta matematica:

 • Gestionarea banilor
 • Echilibrarea economiilor
 • Cumparaturi la cel mai bun pret
 • Pregatirea mancarii
 • Calcularea distantei, a timpului si a costurilor pentru calatorie
 • Intelegerea imprumuturilor pentru masini, camioane, case, scoli sau alte scopuri
 • Intelegerea sportului
 • Utilizarea unui instrument muzical
 • Gatit
 • Decorarea casei
 • Cusut
 • Gradinarit si amenajare

Parintii ii pot ajuta pe adolescenti sa conecteze matematica pe care o invata in scoala si in viata lor de zi cu zi. Ca parinte, ai putea vorbi cu adolescentul despre cum folosesti matematica in viata ta de adult. Ai putea intreba si membrii familiei si prietenii cum folosesc matematica in viata lor. Profesorii recomanda ca parintii sa vorbeasca cu copiii lor despre aceste conexiuni matematice cu lumea reala.

Poti prezenta copilului tau exemple de aplicatii matematice zilnice, care sunt enumerate mai jos. Cand adolescentii vor auzi cum pot fi folosite cunostintele de matematica clasa 6 in fiecare zi, va fi mai probabil sa considere matematica ca fiind importanta si valoroasa. De asemenea, pot deveni mai interesati de matematica. Parintele poate influenta foarte mult modul in care copilul vede matematica. Sunt numeroase exemple care includ si informatiile dintr-un manual matematica clasa 6, cum ar fi cele de algebra si chiar si cele de geometrie.

Iti prezentam mai multe moduri in care este folosita matematica in viata de zi cu zi, pe care le poti prezenta si copilului tau.

Gestionarea banilor

Copilul tau va invata abilitati la ora de algebra care il vor ajuta sa gestoneze bani. O abilitate importanta pe care o va invata este cum sa calculeze majorarile preturilor. Copilul poate folosi aceasta abilitate pentru a-si gestiona banii acum si cand va creste. Aceasta abilitate il va ajuta, de asemenea, sa aleaga cel mai bun cont bancar. De asemenea, il va ajuta sa decida ce card de credit este cel mai bine sa aiba. Oamenii care iau imprumuturi trebuie sa inteleaga dobanda. De asemenea, il va ajuta sa isi dea seama care sunt cele mai bune modalitati de a economisi si investi bani.

Sporturi de agrement

Geometria si trigonometria pot ajuta adolescentii care doresc sa-si imbunatateasca priceperea in sport. Ii poate ajuta sa gaseasca cea mai buna metoda de a lovi o minge, de a arunca in cos sau de a alerga in jurul pistei. Cunostintele de baza despre matematica ajuta, de asemenea, la tinerea unei bune evidente a scorurilor. Toate acestea sunt regasite si in matematica clasa 6 manual.

Decorarea si remodelarea casei

Calcularea zonelor este o abilitate importanta. Va fi util pentru adolescent in remodelarea viitoarelor case si apartamente. Acest cunostinte vor ajuta adolescentul sa afle cata vopsea trebuie sa cumpere atunci cand vopseste o camera. De asemenea, este o abilitate importanta pentru oricine doreste sa instaleze placi noi de gresie si faianta intr-o baie sau o bucatarie. Stiind cum sa calculezi perimetrele poate fi de folos pentru a cumpara material pentru acoperis, pentru podea sau pentru alte suprafete.

Gatit

Oamenii folosesc cunostintele de matematica atunci cand gatesc. De exemplu, este foarte obisnuit sa folosesti o jumatate sau dublul unei retete. In acest caz, oamenii folosesc proportii si raporturi pentru a face calcule corecte pentru fiecare ingredient. Daca o reteta solicita 2/3 dintr-o cana de faina, bucatarul trebuie sa calculeze cat este jumatate sau dublu de 2/3 cana. Apoi, bucatarul trebuie sa reprezinte cantitatea folosind masuri standard utilizate la coacere, cum ar fi ¼ cana, 1/3 cana, ½ cana sau 1 cana.

Cumparaturi

Adolescentul va folosi matematica atunci cand cumpara diverse articole. Cand cumpara un computer nou, el va trebui sa isi dea seama care magazin ofera cel mai bun pret sau cea mai mare reducere. Matematica este utila pentru a gasi cea mai buna oferta pentru produse alimentare. De exemplu, adolescentul va trebui sa decida ce punga de cutie de sare trebuie sa cumpere din mai multe variante. Sunt si magazine care fac reduceri procentuale. Este util ca oamenii sa stie sa descopere economiile. Aceasta abilitate de matematica este foarte utila, deoarece ne ajuta sa calculam reduceri, astfel incat sa putem cumpara un articol pentru cel mai bun pret oferit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *