Cum poți câștiga bani din Youtube

pexels-freestocksorg-34407

pexels-freestocksorg-34407Youtube este în topul celor mai populare site-uri de internet la nivel global. 2 miliarde de oameni se loghează în fiecare lună, iar materialele video încărcate în fiecare minut însumează 500 ore. Încă de la apariția sa, persoanele cu spirit întreprinzător au văzut o oportunitate de profit în lumea materialelor video. Potențialul de expunere mare și poveștile de succes ale unor youtuberi îi fac pe mulți să-și creeze canale și să încarce constant conținut, în speranța că vor reuși să câștige bani din această activitate. Dacă faci conținut de calitate și atragi multe vizualizări, poți chiar să trăiești din filmele pe care le postezi. Dar înainte de toate trebuie să înveți ce trebuie să faci ca să câștigi bani din Youtube.

Intră în parteneriat cu Youtube

Parteneriatul cu Youtube îți permite să accesezi funcții speciale ale platformei. Ca să faci bani din vizualizări nu este neapărat nevoie să închei un astfel de acord, pentru că te poți limita la un cont de Adsense, dar parteneriatul simplifică mult lucrurile și oferă avantaje multiple. Partenerii pot accesa diverse moduri de a face bani, pe lângă reclame: abonamente premium, superchat, cont de membru al canalului și magazin online. Pentru a putea intra în parteneriat cu Youtube, ai nevoie de minim 1000 de abonați și 4000 de ore de vizualizare în ultimele 12 luni. Odată ajuns partener, trebuie să respecți cu strictețe politicile specifice programului și ghidul comunității, dar și legile referitoare la drepturile de autor, altfel poți fi exclus.

Creează o gamă de produse pe care să le vinzi

Poate că te identifici drept creator de conținut în primul rând, dar merită să dai o șansă și antreprenorului din tine. Multe vedete și youtuberi și-au creat propriile produse pe care le comercializează online, de la tricouri la căști sau jucării. Și tu poți face asta dacă ai o bază de fani destul de mare. Chiar dacă ai multe idei de produse, începe cu una sau două și vezi cum merge, ce poți învăța și ce se poate îmbunătăți. Cu timpul, vânzările produselor tale vor crește și îți vor aduce venituri frumoase. Nu uita că vânzarea necesită promovare intensă și materiale de calitate.

Creează conținut sponsorizat

Nu trebuie să fii neapărat pe Instagram pentru a deveni influencer. Youtube este o platformă atât de accesată, încât vloggingul sau creațiile vizuale încărcate aici îți pot aduce oferte de publicitate. Brandurile vor audiență la publicul țintă, iar dacă publicul tău corespunde acestuia, poți primi oferte de promovare ale unor produse sau servicii. Poți face tu primul pas către companii pe care le crezi relevante sau te poți înscrie pe o platformă de marketing dedicată influencerilor. Acestea sunt intermediari care ajută companiile să găsească influenceri potriviți pentru ei. Înainte de a semna un contract evaluează-ți costurile de producție, mărimea publicului și nivelul de interacțiune pe care filmele tale îl aduc. Astfel, vei putea propune o ofertă realistă și profitabilă.

Încurajează fanii să te sponsorizeze

Toate modalitățile de a face bani pe Youtube au la bază aceeași idee: să-i faci pe fani să-și arate aprecierea folosind cardul de credit. Poți face asta prin utilizarea funcțiilor pe care parteneriatul cu platforma ți le oferă, ca superchat sau programele de membership, sau cerând direct donații. O altă modalitate eficientă și profitabilă o reprezintă platformele de crowdfunding.

Astfel, poți solicita un sprijin lunar pentru a putea creea materiale sau strângerea unei anumite sume, pentru un proiect mai amplu, care presupune achiziționarea de tehnică superioară. De exemplu, pentru a cumpăra camere performante, accesorii sau drone Dji Mavic Air 2 ai nevoie de un buget adecvat. Ține cont însă că fanii așteaptă în schimb recompense, care pot consta în acces exclusiv la anumite filme, obiecte cu sigla ta, menționarea numelui în filme, etc.

Există numeroase metode pentru a face bani pe youtube, dar înainte de toate ai nevoie să îți creezi o bază mare de fani. După aceea, totul depinde de tine, de creativitatea și de spiritul tău de antreprenor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *