Cum poți obține un împrumut prin amanetarea mașinii? Care sunt condițiile?

amanet-auto-bucuresti(1)

Există mai multe modalități de a obține bani sau finanțare. Una dintre ele este folosirea unei mașini ca garanție sau, cu alte cuvinte, amanetarea acesteia. Iată ce ar trebui să știi înainte de a utiliza această opțiune.

Amanetarea unei mașini înseamnă obținerea unui împrumut personal folosind mașina ca garanție de plată . Cu alte cuvinte, vehiculul este cel care îți permite să accesezi o anumită sumă de bani pe care trebuie să o returnezi conform condițiilor convenite cu entitatea care îți împrumută banii.

Care este procesul de amanet al unei mașini?

Procesul prin care îți poți amaneta mașina este simplu în majoritatea cazurilor, deși va trebui să îndeplinești anumite cerințe pentru a o putea accesa. În principal, pentru a obține o sumă considerabilă, mașina trebuie să nu aibă o vechime prea mare și să fi fost plătită integral, fără împrumuturi sau orice alt tip de finanțare în așteptare.

Odată ce acest lucru este verificat, procesul este următorul:

  • evaluarea autovehiculului : firma va evalua vehiculul. Suma oferită va depinde de fiecare instituție, dar, în general, este de 75%.
  • Prezentarea documentației : carte de identitate a proprietarului și autoturismului, certificat de înmatriculare și ambele chei ale mașinii. În cazul persoanelor juridice sunt necesare și actele societății( CUI, act constitutiv) și ștampila firmei.
 • Dacă ambele părți sunt de acord, se va încheia un contract personalizat pe 30 de zile sau pe o perioadă mai mare, cu posibilitate de prelungire și o perioadă de amânare de 14 zile.Care sunt avantajele amanetării mașinii?
Vezi si:  Inflatia ramane ridicata in Uniunea Europeana

Printre cele mai evidente beneficii pe care ți le poate aduce amanetarea mașinii, se numără:

  • Accesarea rapidă a unui împrumut într-o perioadă scurtă de evaluare
  • Nu este nevoie de verificarea creditului
  • Poți solicita un împrumut în funcție de capitalul propriu

 

 • Dacă apar situații nefavorabile poți alege refinanțarea credituluiAflă răspuns la câteva întrebări frecvente refinanțare autoturisme

Cu siguranță dacă ai luat în calcul acest împrumut, ai câteva întrebări frecvente refinanțare autoturisme la care dorești să afli răspuns.

Una dintre acestea poate fi legată de imposibilitatea de a achita împrumutul în perioada contractuală și necesitatea de a refinanța creditul. De obicei refinanțarea poate fi făcută și la o altă societate, în funcție de valoarea vehiculului sau de creditul oferit sau, dacă nu a fost solicitată inițial toată suma, există posibilitatea de a primi bani în plus până la valoarea maximă a mașinii. Dacă refinanțarea are loc la aceeași companie, nu se percep comisioane pentru aceasta sau pentru mutarea mașinii în parcul auto al instituției.

Vezi si:  Vouchere, în loc de bani, pentru zborurile anulate

Opțiunea de amanetare a mașinii este, în general, cea mai indicată metodă de a face rost de bani rapid, de aceea tot mai mulți oameni își îndreaptă atenția către acest tip de împrumut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *