Cum poti petrece mai putin timp pe smartphone atunci cand esti blogger?

Dependenta de telefonul mobil este un lucru din ce in ce mai serios si auzim vorbindu-se tot mai mult desprea ea.

855 dintre oameni isi folosesc telefonul mobil chiar si atunci cand sunt cu familia sau cu prietenii. 41% dintre ei il consulta in toiul noptii si conform unor studii, o persoana isi consulta in medie, telefonul smartphone de 47 de ori pe zi. Dar ce trebuie sa faci pentru a petrece mai putin timp pe telefonul smarthpone atunci cand ai un blog?

Masoara timpul pe care il petreci pe telefonul mobil. Aici iti vin in ajutor anumite aplicatii care pot sa totalizeze timpul petrecut pe telefonul mobil, dar in acelasi timp iti pot arata cum este acest timp repartizat intre diferitele aplicatii. Trebuie deci sa identifici care sunt aplicatiile care iti fura cel mai mult din timp si sa raspunzi la unele intrebari- in ce moment apreciezi cu adevarat sa fii pe telefon? Si in ce moment ai impresia ca acest lucru iti face mai mult rau decat bine?

Vezi si:  De ce sa nu cumperi like-uri pe Facebook

Poti incerca sa dezactivezi receptionarea automata a e-mailurilor. Vei limita astfel stresul cauzat de sosirea non-stop a mesajelor, care chiar nu te intereseaza.

Dezactiveaza si notificarile de la anumite aplicatii. Sau poti alege unele notificari silentioase. Macar nu vei intra in stare de alerta la cea mai mica alerta.

Nu lasa telefonul mobil in dormitor. Nu vei adormi usor si vei sucrta in acelasi timp orele de somn. Deci cel mai bine ar fi sa il tii departe de dormitor.

Poti de asemenea sa decizi ca intr-un anumit interval orar sa nu iti folosesti telefonul. Sa il opresti dupa ora 21, sa nu il folosesti in week-end sau cand esti cu familia si prietenii, etc.

De asemenea, ar trebui sa ai un moment precis pentru gestionarea blogului. Nu ai cum sa raspunzi in timp real tuturor mesajelor, deoarece te tot intrerupi, te deconcentrezi si pierzi timpul.

Vezi si:  Cum să joci poker online cu abilitate - Sfaturi pentru începători

Ultimele stiri din acest domeniu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *