Cum poti sa fii mai productiv? Sfaturi de organizare… fara presiune

Azi vom vorbi despre productivitate… dar nu despre orice tip de productivitate. Nu productivitatea care consta in a-ti impune un ritm nebun publicand in fiecare zi articole pe blog. Traim intr-o societate care incurajeaza cel mai adesea o cursa nebuna cu hiperactivitatea.

Adica trebuie sa fii cat mai productiv, sa iti optimizezi timpul pentru a nu pierde nici macar o secunda, chiar si atunci cand vine vorba despre timpul tau liber. Sa umpli fiecare moment, sa reunti la lene sau la procrastinare si sa alegi doar activitati productive…

Dar nu vom vorbi despre aceasta productivitate, ci mai degraba despre cea care ne permite sa ne dezvoltam asa cum trebuie in domeniul bloggingului, fara sa ne lasam invadati, fara sa ne lasam devorati de impresia de a trebui sa fim prezenti tot timpul. Si sa fim mereu in top.

Trebuie sa te simti bine in mediul tau. Sa fii cat mai productiv in blogging, inseamna sa creezi mai intai cele mai favorabile conditii in care te simti bine, intr-un cadru linistit, senin, fara cea mai mica intrerupere.

Vezi si:  Descopera avantajele nebanuite ale unui VPN

Dar acest lucru este cel mai adesea personal- unii prefera sa stea confortabili in pat, altii asezati pe canapea printre perne noi, fara sa vorbim despre cei care prefera sa stea la birou pentru a se putea concentra mai usor. Ai nevoie deci de un spatiu care sa iti aduca liniste care sa iti permita sa te eliberezi pentru a –ti gasi mereu inspiratia.

Da mai multa valoare planningului si scriiturii. Foarte multi bloggeri scriu pe repede inainte, urgent, in criza de timp. Si nu isi fac timp sa se gandeasca la articolele lor urmatoare. Dar in majoritatea timpului, se poate planifica intr-o masura mai mica sau mai mare viitoarele articole. Trebuie doar sa iti modifici putin starea de spirit, considerand ca planificarea are tot atata importanta ca si publicarea unui nou articol.

Da un sens prioritatilor tale. Numerosi bloggeri se confrunta intr-o zi sau alta cu impresia ca sunt supraincarcati, invadati. Nu mai stiu unde sa intoarca capul sau de unde sa inceapa.

Vezi si:  3 tipuri de baterii de bucatarie care se integreaza in orice tip de design

In aceasta situatie ar trebui sa te recentrezi asupra unui lucru primordial- scriitura. Restul poate asteapta. Si totul trebuie sa astepte daca te simti depasit. Daca vei continua sa scrii, vei reusi sa mentii o prezenta pe langa cei care te citesc. Vei pastra o gimnastica mentala care te va ajuta sa fii mai creativ. Vei produce ceva concret si durabil care te va ajuta sa avansezi cu blogul tau, indiferent de ce se va intampla.

Iar dupa ce ai reusit acest lucru, te poti concentra unui lucru si mai important – sa iti dezvolti comunitatea si sa iti promovezi articolele.

Trebuie sa stii sa impui anumite limite. Este foarte frumos sa ai un blog. Dar vine un moment cand nu poti raspunde tuturor solicitarilor. Ne-ar placea ca o zi sa aiba mai mult de 24 de ore si sa putem sa raspundem tuturor si sa ii ajutam pe toti, dar este imposibil.

Vezi si:  Instagram Best Nine 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *