Cum sa tii datoriile sub control

tine datoriile sub control

tine datoriile sub controlOrice persoana care doreste sa tina datoriile sub control are nevoie sa identifice strategii de eficientizare a cheltuielilor. Potrivit unui articol din ziaruldeiasi.ro, „datoriile sunt un <<bun>> spre care tind cei care au nevoi financiare stringente, cand in discutie intra creditele la banci si un <<rau>> necesar de platit, dupa obtinerea imprumutului. Indiferent de cat de mult s-ar amana plata lor, va veni si momentul in care vor trebui stinse” – prin urmare, cu cat se aplica mai devreme anumite strategii de economisire, cu atat mai repede se vor plati.

Strategii de eficientizare a cheltuielilor recomandate de KRUK Romania SRL

KRUK Romania SRL vine in sprijinul persoanelor care urmaresc sa isi eficientizeze cheltuielile, oferindu-le sfaturi utile.

Potrivit reprezentantilor KRUK, este util sa avem in vedere urmatoarele:

  • Notarea zilnica a cheltuielilor. In acest mod, oamenii devin constienti de felul in care isi cheltuiesc banii si isi pot ajusta cheltuielile astfel incat sa aiba un control mai bun asupra banilor;
  • Constientizarea veniturilor si cheltuielilor lunare. Este esential ca fiecare persoana sa cunoasca exact cat castiga si cat cheltuie pe luna;
  • Compararea veniturilor cu cheltuielile. Daca, dupa o analiza atenta a bugetului de venituri si cheltuieli din familie se constata ca nivelul veniturilor il egaleaza sau chiar este sub cel al cheltuielilor, este cazul sa se ia masuri urgente. Acest lucru poate sa insemne renuntarea la multe cheltuieli care nu sunt urgente sau indispensabile;
  • Stabilirea unei sume pentru cheltuieli neprevazute. Oricat de bine organizati ar fi oamenii, tot se intampla ca viata sa-i ia prin surprindere si sa apara anumite cheltuieli care nu au fost prevazute. Este important sa se stabileasca in fiecare luna o suma pentru cheltuieli neprevazute (consultatii medicale private, tratament necompensat, reparatia masinii etc);
  • Verificarea bugetului pe ultimele trei luni. Dupa ce se formeaza o imagine clara asupra veniturilor si a cheltuielilor lunare, este recomandat sa faca o scurta analiza si asupra ultimelor trei luni. In acest fel, se poate vedea daca exista fluctuatii mari. Spre exemplu, decembrie este o luna cu cheltuieli, dar si venituri mai mari decat in restul anului. In functie de fiecare familie, la fel se poate intampla intr-o luna in care, poate, sunt mai multe zile de nastere sau onomastice in familie, iar cheltuielile vor fi pe masura.
Vezi si:  2 mii de miliarde de dolari murdari au trecut prin cele mai mari banci ale lumii

Urmand aceste reguli de conduita financiara, multi clienti ai firmei KRUK au reusit sa evite inclusiv procedura de executare silita.

Intre alte sfaturi pe care profesionistii KRUK le propun celor care au nevoie de solutii financiare, se numara si urmatoarele:

  • evitarea magazinelor care sunt de obicei adevarate tentatii pentru shopping;
  • alcatuirea unei liste de cumparaturi si respectarea acesteia, fara a se achizitiona lucruri in plus;
  • gatitul acasa este o modalitate foarte eficienta de a economisi bani pentru hrana;
  • reducerea facturilor la telefonie, curent electric, utilitati;
  • insemnarea datei de achitare a ratelor intr-un calendar virtual sau fizic;

Toate eforturile pe care compania le face prin angajatii sai pentru a veni in sprijinul nevoilor celor cu care intra in contact, determina ca parerile clientilor despre KRUK sa fie pozitive in cea mai mai parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *