Dacia Duster si Sandero dispar

Dacia Duster si Sandero disparDacia Duster si Sandero s-au regasit in preferintele europenilor o mare perioada de timp. Cu toate astea in ultima perioada aceste doua modele au vanzarile la pamant. La nivel european VW Golf este cea mai vanduta masina in ultimul deceniu dar a fost surclasata de alte 12 modele.

   Potrivit Odat.ro motivele pentru care dispar aceste doua masini sunt

La inceputul toamnei trecute Dacia Duster si Sandero au disparut complet din topul 25 al celor mai vandute masini din Europa.   Piata auto este extrem de competitiva iar cel mai puternic reuseste sa se mentina in top.

Avand in vedere ca masina cea mai vanduta in ultimul deceniu a fost VW Golf, inmatricularile de autoturisme din Romania au fost date peste cap.  Toate celelalte marci de masini au suferit scaderi masive dar cele mai afectate au fost Dacia Duster si Sandero.

In mod obisnuit Dacia avea in top 25 doar doua modele, mai exact Duster si Sandero. Ambele au disparut pur si simplu din clasament fiind vizibil afectate de acest aspect.

Vezi si:  Audi e-tron: o noua versiune mai ieftina si cu o mai buna autonomie

Totodata in topul SUV-urilor acolo unde Duster ocupa locul 3 , au aparut multe alte vedete temporare.  Trebuie sa stii ca cel mai vandut SUV a fost Peugeot 3008, urmat de 2008 un SUV de clasa B. Pe locul al treilea a aparut o noua vedeta Hyundai Tucson , un SUV incredibil de modern cu vanzari mult mai modeste decat de obicei.  Opel este marca care a avut cele mai multe autoturisme inmatriculate in luna septembrie , avand o scadere de numai 12 procente. Aceasta a fost urmata de Ford si BMW.

Dacia s-a situat pe locul 17 , avand o scadere de 26 de procente si un volum inmatriculat de 25.894 de vehicule.  Cele trei marci din top 25 care chiar au inregistrat cresteri colosale au fost : Volvo, Mitsubishi si Jaguar.

Dacia trebuie sa investeasca mai mult in integrarea pe piata a masinilor electrice daca isi doreste sa evolueze, vezi pe acest link mai multe detalii. Statisticile prezente in Registrul Auto Roman arata cifre ingrijoratoare pentru Dacia.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *