Dacia lansează modelul Spring electric

Producătorul auto Dacia a anunţat că va deschide, pe 20 martie, precomenzile pentru primul său model electric, ce va fi comercializat în România la preţuri cuprinse între 16.800 şi 18.100 de euro.

„Începând din 20 martie, Dacia deschide online precomenzile pentru versiunea ‘Comfort Plus’ a primului său model electric. Aceasta va fi disponibilă la preţul imbatabil de 18.100 euro (TVA inclus). Dacia Spring dispune de un motor electric de 33 KW (45 CP), cuplat cu o baterie de 26,8 KWh şi poate fi alimentată atât la o priză casnică de 220V cât şi la un Wall Box sau, opţional, la o bornă DC”, se precizează într-un comunicat.

Conform aceleiaşi surse, modelul are o autonomie de 230 de kilometri conform ciclului WLTP şi de 305 kilometri conform ciclului WLTP City, care cuprinde doar partea urbană a ciclului omologat.

Garanție de trei ani

Dacia Spring beneficiază, în serie, de numeroase echipamente de siguranţă, printre care: limitator de viteză, ABS, ESP, repartitor electronic al forţei de frânare, şase airbag-uri, apel de urgenţă (buton SOS), aprindere automată a farurilor şi frânare automată de urgenţă.

Vezi si:  Inchirierea auto – o buna practica din vest ajunsa si in Romania

Modelul este disponibil, încă de la lansare, în trei culori – Kaoline White, Cenote Blue şi Lightning Silver, la care se va adăuga, ulterior, o a patra opţiune – Goji Red.

Garanţia oferită este de trei ani sau 100.000 de kilometri pentru vehicul şi de opt ani sau 120.000 de kilometri pentru bateria electrică.

„Ulterior vor fi deschise precomenzile pentru versiunea de echipare ‘Comfort’, disponibilă la preţul de 16.800 Euro (TVA inclus). O variantă destinată clienţilor de flote va fi de asemenea disponibilă, la acelaşi preţ: 16.800 euro (TVA inclus)”, informează producătorul auto, care menţionează că Dacia Spring va putea fi achiziţionată de clienţii din România prin intermediul programului „Rabla Plus”.

Primele livrări sunt programate în cursul lunii septembrie 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *