Daimler accelerează trecerea pe electric

Daimler AG va accelera lansarea vehiculelor electrice programate pentru mijlocul acestui deceniu, în timp ce va retrage versiunile bazate pe combustibilii fosili, în contextul reorganizării strategiei sale de electrificare, a anunţat joi revista Manager Magazin, transmite Reuters.

Multe din maşinile electrice pe care le-a planificat cel mai mare producător mondial de automobile de lux şi vehicule comerciale în 2024 sau 2025 vor fi lansate cu un an mai devreme, iar versiunile bazate pe combustibilii fosili vor fi retrase, a anunţat revista citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Şeful Daimler, Ola Källenius, va anunţa probabil modificarea strategiei înainte de vacanţa de vară din acest an, susţine Manager Magazin.

Un purtător de cuvânt al Daimler nu a dorit să comenteze informaţia.

În martie, producătorul Mercedes-Benz anunţa că va accelera trecerea la vehiculele electrice, după un început solid în 2021, în pofida deficitului global de semiconductori care afectează industria auto.

50% electric până în 2019

Daimler a anunţat, fără a da detalii suplimentare, că intenţionează să accelereze electrificarea gamei sale de produse. În 2019, grupul german estima că vehiculele complet electrice şi cele hibride plug-in vor reprezenta peste 50% din vânzări, până în 2030.

Vezi si:  Cadou special al Ford, de Ziua României

„Vrem să accelerăm electrificarea gamei noastre de produse. Este obiectivul nostru să atingem această ţintă mai rapid”, a afirmat directorul general Ola Kallenius.

Acesta a adăugat că vor fi retehnologizate două dintre cele mai vechi fabrici Daimler din Germania – Unterturkheim şi Berlin-Marienfelde – iar unii angajaţi vor produce componente pentru vehicule electrice.

Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart.

În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *