Daimler oferă ”bonus de pandemie” iar FIAT trece pe electric

Producătorul auto Daimler AG va acorda angajaţilor germani „bonus de pandemie” de 1.000 de euro pentru a compensa costurile economice şi personale, cum ar fi obligativitatea purtării măştii şi lucrul de acasă, potrivit agenției Reuters.

„Din cauza pandemiei de coronavirus (COVID-19), 2020 a fost un an extrem de dificil. În timpul acestei perioade extraordinare, compania s-a putut întotdeauna baza pe flexibilitatea şi disponibilitatea forţei de muncă”, a afirmat directorul Departamentului de resurse umane al Daimler, Wilfried Porth.

Aproximativ 160.000 de angajaţi din Germania sunt eligibili pentru a beneficia de bonus, a anunţat marţi compania.

Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart.

În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş.

FIAT se electrifică

Până la finalul anului viitor, 60% din maşinile Fiat ale producătorului auto Fiat Chrysler vor fi electrificate, fie hibride fie complet electrice, a anunţat marţi Luca Napolitano, şeful brandurilor Fiat, Lancia şi Abarth, pentru regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa), potrivit Reuters.

Vezi si:  Tot mai multe vehicule ecologice vândute

„Până la finalul lui 2021, din toate modelele Fiat oferite, 60% vor fi electrificate, un procent mai bun decât media pieţei”, a declarat Napolitano.

Anul acesta, Fiat a lansat o maşină mică complet electrică, Nuova 500, versiuni hibride ale modelelor Fiat 500 şi Panda. În viitor, vor fi lansate versiuni hibride ale SUV-ului 500X şi ale sedanului Tipo.

În luna decembrie 2019, firma italo-americană Fiat Chrysler (FCA) şi grupul auto francez PSA au căzut de acord să îşi combine operaţiunile într-o tranzacţie evaluată la 38 de miliarde de dolari, care va da naştere celui de-al patrulea producător auto mondial, cu un portofoliu de 14 mărci precum Fiat, Jeep, Dodge, Ram, Maserati, Peugeot, Opel, Citroen şi DS.

Decizia Daimler de a oferi un „bonus de pandemie” este o măsură lăudabilă care, pe lângă impactul economic pozitiv, recunoaște eforturile extraordinare ale angajaților în fața provocărilor pandemice. Acest gest nu doar că îmbunătățește moralul angajaților, dar arată și o empatie și responsabilitate socială a companiei față de cei care îi susțin operațiunile zilnice. Pe de altă parte, tranziția Fiat către electrificare demonstrează o viziune progresistă și conștientizarea necesității de a răspunde cerințelor tot mai stringente legate de mediu. Investiția în tehnologia electrică nu este doar un răspuns la reglementările de mediu, ci și un pas proactiv spre un viitor mai sustenabil în transporturi. Aceste inițiative pot inspira companii și consumatori deopotrivă să acorde mai multă importanță responsabilității sociale și inovației sustenabile în alegerile lor zilnice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *