Daimler reduce producția pe fondul lipsei semiconductorilor

Deficitul global de semiconductori a forţat grupul auto Daimler AG să reducă producţia în Germania şi Ungaria (Kecskemet) şi să extindă de săptămâna viitoare programul Kurzarbeit (program de lucru redus adoptat de autorităţile de la Berlin), transmit MTI şi DPA.

Începând de săptămâna viitoare, producţia va fi oprită parţial sau total la fabrica din Rastatt (Germania) şi Kecskemet (Ungaria), a anunţat vineri producătorul auto german. Deja era oprită producţia uzinei din Bremen şi se lucra cu program de lucru redus la unitatea din Sindelfingen, ambele în Germania.

Daimler nu a furnizat date privind numărul angajaţilor afectaţi de aceste măsuri.

La uzina din Bremen sunt peste 12.000 de angajaţi, la Rastatt şi Sindelfingen sunt 6.500 şi, respectiv, 25.000, în timp ce la Kecskemet (Ungaria) sunt 4.700 de lucrători.

Aceste uzine au fost deja afectate în ultimele luni de oprirea producţiei din cauza deficitului global de semiconductori.

Vezi si:  Scădere a înmatriculărilor de mașini noi, în România

Unități de producție în România

Toţi marii producători auto au fost nevoiţi să-şi reducă producţia în 2021, din cauza crizei de semiconductori pentru industria auto.

Luna trecută, conducerea TSMC (cel mai mare producător de cipuri pe bază de contact din lume) a dat asigurări că deficitul de semiconductori cu care se confruntă industria auto se va atenua gradual pentru clienţii săi, din trimestrul trei din 2021, dar problemele legate de capacităţile de producţie s-ar putea extinde şi în 2022. Acest deficit a determinat autorităţile din Statele Unite şi Europa să subvenţioneze producţia.

Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart.

În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *