De ce este atât de important suportul tehnic la un web hosting?

v9wmc9zb0a7nvpc

v9wmc9zb0a7nvpcDe cele mai multe ori, limitările de bandă, traficul, bazele de date și spațiul, sunt elementele care stau la baza alegerii providerului de hosting potrivit. Cu toate acestea, suportul tehnic nu ar trebui să fie neglijat de niciun proprietar de site web. Oricât de bună ar fi găzduirea, întotdeauna vor exista situații neprevăzute sau întrebări legate de funcționarea site-ului.

Suportul tehnic oferit de providerul de web hosting asigură operabilitatea atât a hardware-ului serverului, cât și a software-ului acestuia. De asemenea, o altă sarcină este de a răspunde prompt și clar la întrebările legate de funcționalitatea site-ului. În lipsa serviciului de suport tehnic, pot interveni frustrări și experiențe neplăcute.

Care sunt cele mai des întâlnite probleme de hosting?

Atașament:
3txheX73l8qqjc1.png

Probleme de hosting care pot să apară creează neplăceri și experiențe neplăcute în rândul tuturor proprietarilor de site. Printre cele mai frecvente, amintim:

  • Site-ul este „căzut”. Este cea mai frecventă problemă de hosting, cauzele putând fi multiple. Poate fi vorba despre o defecțiune ori din cauza serverului care a intrat în timpul său de resetare. Indiferent care ar fi cauza, e important de menționat că această problemă îi afectează în mod special pe proprietarii de website-uri comerciale. Atâta timp cât site-ul nu funcționează, vânzările sunt limitate. Prin urmare, alegerea unui provider de găzduire site care oferă serviciul de suport tehnic este cu atât mai necesară.
  • Modificările făcute nu sunt afișate online. Și aceasta este o problemă destul de des întâmpinată, care poate fi remediată prin golirea memoriei cash.
  • Site-ul nu afișează imaginile. Se poate întâmpla ca imaginile din site să nu fie afișate. Poate fi din cauza încărcării într-un folder greșit sau din cauza faptului că imaginile nu s-au încărcat deloc.
  • Site-ul apare ca fiind în lucru, chiar dacă nu se efectuează nicio operațiune de mentenanță.
  • Site-ul se încarcă greu. Cel mai probabil, este o problemă cauzată de lipsa spațiului.

În orice caz, problemele de hosting afectează negativ proprietarii de website-uri. În primul rând, sunt afectate procesele desfășurate de către vizitatori pe site, și anume vizualizarea paginilor (sau produselor), efectuarea unei comenzi sau a plății online. Aceste probleme îi determină pe vizitatori să abandoneze acțiunile pe care le desfășoară și să se orienteze către alte site-uri cu funcționalitate mai bună. În acest mod, proprietarii de site-uri pierd clienți și, implicit, comenzi.

Pe de altă parte, problemele de hosting afectează și optimizarea pentru motoarele de căutare. Toate motoarele de căutare pun accent pe viteza de încărcare a site-urilor și le clasează în funcție de timpul de încărcare. Cu cât acesta este mai lung, cu atât website-ul se afișează într-o poziție mai inferioară.

De ce este necesar ca firmele de hosting să ofere un suport tehnic dedicat și cu experiență?

Dacă deții un site web și dorești să eviți neplăcerile și anumite riscuri, ar fi bine să alegi un provider de web hosting care îți asigură și suport tehnic. În acest mod, obiectivele tale de business vor fi îndeplinite mai ușor.

Furnizorul de găzduire site trebuie să aibă experiență și să fie disponibil pentru a-ți răspunde la întrebări și pentru a remedia în scurt timp problema întâmpinată. De asemenea, trebuie să îți ofere posibilitatea de a comunica eficient și să îți pună la dispoziție mai multe canale de comunicare, astfel încât accesul către un operator să fie facil.

Este important să alegi o firmă de web hosting care oferă suport tehnic dedicat și cu experiență nu doar pentru a avea certitudinea că problemele întâmpinate sunt remediate în cel mai scurt timp, ci și pentru a te asigura că vei avea un răspuns la toate întrebările tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *