De ce este piata criptomonedelor instabila in ziua de azi?

Piata criptografica, in general, inca nu da semne de crestere astazi. Intr-adevar, pretul Bitcoin (BTC), la fel ca si capitalizarea pietei globale de criptomonede (TOTALCAP), pare sa fie prins intr-o zona de suport destul de greu de umplut.

In ciuda rezistentei acestui nivel de suport, BTC si TOTALCAP nu au reusit sa initieze miscari ascendente. Cu toate acestea, investitorii si-au indreptat atentia catre noile criptomonede cu planuri ambitioase, cum ar fi token-ul YPRED al yPredict.

Capitalizarea de piata a pietei cripto (TOTALCAP) ricoseaza in zona de suport

Incepand cu data de 15 iunie 2023, piata mondiala de criptomonede a cunoscut o ascensiune care a determinat o crestere semnificativa a capitalizarii sale. Cinci zile mai tarziu, la 20 iunie, TOTALCAP a depasit un canal paralel descendent si si-a continuat ascensiunea trecand de zona de rezistenta de 1.150 de miliarde de dolari.

Cu toate acestea, cursa sa ascendenta a luat sfarsit dupa 10 zile de castiguri nebanuite, iar piata a scazut din nou. Caderea a fost insa de scurta durata, deoarece TOTALCAP a fost aproape de a atinge un nou maxim anual pe 13 iulie.

Cu toate acestea, incapacitatea taurilor de a mentine tendinta de crestere pe diferitele piete de criptomonede a avut un impact asupra pietei globale, care a scazut brusc imediat dupa crestere.

Cu toate acestea, in ciuda acestui esec, TOTALCAP se tranzactioneaza in prezent peste zona de rezistenta de 1,15 trilioane de dolari, unde a cunoscut o revenire in urma cu trei zile.

Potrivit analistilor, in cazul in care TOTALCAP nu reuseste sa apere acest nivel, ar trebui sa isi reia curba descendenta spre urmatoarea zona de suport, la 1,05 trilioane de dolari. Totusi, daca isi revine la acest nivel, ar putea atinge pragul de 1,50 trilioane de dolari.

Pretul Bitcoin (BTC) ramane volatil

Tendinta pretului BTC este foarte asemanatoare cu cea a TOTALCAP in ultimele zile. Pe 13 iulie, Bitcoin a inregistrat, de asemenea, o crestere momentana a valorii, dar pretul sau a scazut imediat dupa ce a respins linia de rezistenta a unui canal paralel ascendent.

Pretul BTC a atins un maxim saptamanal de 29.512 dolari pe 18 iulie. In urma acestei scaderi, criptomoneda a suferit o revenire care a confirmat rezistenta liniei de suport a canalului paralel si a zonei de suport orizontal de 30.000 de dolari.

Cu toate acestea, in ciuda eforturilor taurilor, pretul nu a prezentat nicio miscare ascendenta puternica in tot acest timp.

Daca piata BTC s-ar afla intr-adevar intr-o tendinta de crestere, este posibil ca pretul sa urce spre linia mediana a canalului si sa ajunga, eventual, la linia de rezistenta de 31.500 de dolari. Pe de alta parte, daca pretul BTC incepe sa scada din nou, analistii prevad o scadere spre 29.100 de dolari.

 

Sursa: https://cryptonaute.fr/pourquoi-marche-des-cryptos-est-il-indecis-aujourdhui/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *