De ce merită să investești în scule de calitate

capitalul

capitalulVrei să îți cumperi un fierăstrău, dar găsești pe piață atât de multe branduri încât e greu să te hotărăști. Dacă vrei să lucrezi cu el doar din când și doar la mici reparații prin casă/gospodărie poate că nu are rost să cheltui foarte mulți bani pentru că oricum nu o să îl folosești la adevărata lui valoare. Este important însă să folosești sculele doar în scopul pentru care au proiectate ca să fii sigur de calitatea lucrării și că nu le suprasoliciți.

Dacă vorbim despre lucrări repetate sau chiar de un mic atelier de tâmplărie…atunci ar fi bine să iei în calcul o variantă profesională și să iei în calcul un brand care pune accent pe prelucrarea lemnului și un exemplu bun în acest sens este Festool.

Brandul german a luat naștere acum mai bine de 90 ani și, chiar și acum, când majoritatea companiilor și-au mutat liniile de producție în China, Festool încă își produce uneltele în Germania, ceea ce înseamnă că nu face rabat de la calitate. Principalul domeniu de activitate îl reprezintă prelucrarea lemnului și tâmplăria: lucrări în poziție staționară, sistem de îmbinare DOMINO, construcții din lemn, montare podele, aplicare cant, accesorii și materiale consumabile etc .

Vezi si:  Cum ne afecteaza matematica viata de zi cu zi si de ce este important sa inveti matematica de clasa a 6-a

Ce tipuri de scule poartă semnătura acestui brand?

Indiferent dacă vorbim de scule cu acumulatori sau cu fir, Festool pune la dispoziția clienților săi o gamă variată: găurire și însurubare, fierăstraie, oscilatoare, rindele, șlefuire și periere (inclusiv șlefuire cu braț telescopic), sisteme de ghidare și de transport, agitatoare și aspiratoare la cele mai înalte standarde.

Festool se poziționează pe piața din întreaga lume ca un brand premium, ceea ce înseamnă că și prețul este mai mare decât al brandurilor cunoscute de scule electrice și accesorii, cum ar fi Bosch, Makita, DeWalt etc, însă și beneficiile sunt pe măsură:

  • prin înregistrarea pe site, garanția se mărește la 3 ani, indiferent dacă este vorba despre persoane fizice sau persoane juridice (firme). Se înlocuiesc inclusiv piesele de uzură obișnuite;
  • în caz de furt, în schimbul unei contribuții minore, scula se înlocuiește și primești la schimb una nouă;
  • dacă scula iese din perioada de garanție de 3 ani (prespunând că ai înregistrat-o la timp pe site, în caz contrar, garanția este de 1 an), timp de 10 ani, Festool garantează disponibilitatea pieselor de schimb, iar în cazul în care nu o poate face, vei primi în schimb o nouă unealtă.
Vezi si:  5 beneficii ale celor mai populare plante medicinale

În afară de serviciile premium pe care le pune la dispoziție, servicii care, credem noi, justifică pretul puțin mai mare, Festool pune foarte mare accent pe inovație. Un exemplu concret este îl reprezintă stația de încărcare mobilă/priza mobilă care furnizează curent electric chiar și acolo unde nu există curent în mod normal. Această stație de încărcare este de fapt un acumulator de mare capacitate și funcționează și cu scule de la alți producători. Marele avantaj este că nu mai ai nevoie de surse de energie cum ar fi prizele, generatoarele electrice sau panourile electrice de pe șantiere. Scapi de grija cablurilor și de problemele cu siguranțele electrice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *