De ce pretul masinilor Tesla a crescut

In cadrul evenimentului in care a anuntat rezultatele Tesla, Elon Musk a explicat de ce pretul masinilor Tesla a crescut considerabil de la inceputul anului 2022.

Pasionatii de Tesla au observat cu siguranta ca pretul masinilor Tesla, in special cel al Model 3 a crescut considerabil la inceput de an. De atunci, toate ipotezele posibile si imposibile au fost vehiculate: inflatie, cresterea pretului pentru materiile prime, razboiul din Ucraina, etc.
In cadrul conferintei telefonice in care a anuntat rezultatele din primul trimestru al anului, Elon Musk a pus capat suspansului. Acesta a declarat ca isi doreste cu adevarat ca masinile electrice sa fie cat mai accesibile cu putinta, pentru toata lumea. Dupa parerea sa, Tesla nu a avut de ales in privinta ridicarii tarifelor.

Inflatie si costuri de productie

Pentru a explica cresterea preturilor, Elon Musk a invocat mai multi factori economici care nu depind de el. Acesta a spus ca a fost extrem de greu sa mentina preturile din cauza cresterii inflatiei si, in plus, este de parere ca cifrele oficiale subestimeaza veritabila amploare a inflatiei.
Inflatia nu este singura explicatie oferita de presedintele Tesla. In unele cazuri, furnizorii aplica cresteri de pret, intre 20-30%, spre deosebire de anul trecut.

Vezi si:  Masina electrica va fi alegerea a 40% din consumatori in viitorul apropiat

Pentru a incorona totul, fabricile Tesla merg din ce in ce mai greu, productia este enorm incetinita din cauza problemelor de aprovizionare cu piese. Aceasta situatie va dura cam pana la sfarsitul anului ceea ce nu face decat sa prelungeasca termenele de livrare, pana anul viitor.

Argumente limita?

Da, pe hartie, argumentele lui Elon Musk par acceptabile, rezultatele anuntate denota cu aceste explicatii. In primul trimestru al anului compania a realizat 3,3 miliarde de dolari. Insa, livrarile a crescut cu 69% in raport cu primul trimestru al anului 2021. Este o situatie delicata insa Elon Musk spera ca pana la finele anului sa scape de probleme.

Sursa: https://www.presse-citron.net/pourquoi-les-prix-des-tesla-ont-beaucoup-augmente/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *