Deciziilor băncilor europene stimulează dolarul american

Deciziile recente ale băncilor centrale  din Europa au dat un impuls dolarului american. Banca Națională a Elveției (SNB) a efectuat o reducere surprinzătoare a ratei, iar Banca Angliei (BoE) a menținut o atitudine blanda, care a influențat dinamica pieței. Aceste acțiuni sugerează că indicele dolarului american (DXY) ar putea rămâne puternic în următoarele câteva zile.

Cum au sprijinit dolarul american deciziile recente ale băncilor centrale europene?

Deciziile recente ale băncilor centrale europene au susținut dolarul american. Reducerea neașteptată a ratei dobânzii de către Banca Națională a Elveției și poziția Băncii Angliei au consolidat percepția că băncile centrale europene sunt înaintea Rezervei Federale în ceea ce privește reducerile ratei dobânzii.

Aceasta este o evoluție pozitivă pentru dolar. Norges Bank din Norvegia, pe de altă parte, a adoptat o poziție mai fermă, influențată de factorii externi și de acțiunile Rezervei Federale. Pentru cei care doresc să profite de aceste mișcări ale pieței, înțelegerea a ceea ce înseamnă tranzacționarea CFD poate oferi informații valoroase despre cum să capitalizeze aceste oportunități.

Vezi si:  ANPC a mai amendat opt bănci

Pentru ca dolarul să slăbească, datele privind inflația sau activitatea economică din Statele Unite trebuie să se relaxeze în continuare, ceea ce ar reduce diferența de rată dintre Federal Reserve și alte bănci centrale. Datele cheie de urmărit includ cheltuielile de consum personal (PCE). În plus, alți indicatori de activitate publicați în avans ar putea influența, de asemenea, previziunile privind ratele.

Deși indicii PMI globali ai S&P nu sunt la fel de influenți ca sondajele ISM din SUA, aceștia au câștigat recent în popularitate, nu în ultimul rând datorită comparabilității lor cu datele europene. Indicii PMI pentru luna iunie, care urmează să fie publicați în curând, ar trebui să indice o relaxare moderată, rămânând în același timp în teritoriu expansionist (peste 50) în SUA.

M.Vasiliu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *