Directorul Ford Romania isi doreste de la Guvern fapte nu vorbe

Ian Person, directorul Ford Romania a declarat recent ca investitiile in fabrica Ford de la Craiova vor continua cu conditia ca Guvernul sa isi respecte promisiunile facute in urma cu ceva vreme si si-a dat cuvantul ca va finaliza pana in anul 2021 constructia drumului express Craiova-Pitesti.

Ian Person a declarat faptul ca s-au investit numai putin de 1,5 milioane de euro in fabrica de la Craiova. Se va analiza in cele ce urmeaza cu exactitate ceea ce fac autoritatile de la noi din tara in ceea ce priveste infrastructura dupa care se va decide cum si unde se vor investi banii.

Ford Romania – care de curand a decis sa produca la uzina din Craiova nu doar modelul Eco Sport ci si noul model Puma – are nevoie mare de drumuri de mare viteza pentru a-si aduce rapid componente si sa livreze intr-un ritm alert masinile asamblate.

Majoritatea componentelor vin pe camioane. Odata cu lansarea noului model Puma vor fi mult mai multe componente aduse cu ajutorul unor camioane. Chiar daca s-a crescut deja numarul componentelor achizitionate de la producatorii romani, tot se aduce o cantitate semnificativa din Europa, in special din Europa de Nord si de Vest.

Vezi si:  Romania, declin economic de 6 la suta din cauza pandemiei

Directorul Ford Romania a mai declarat faptul ca atat Ministrul Transporturilor cat si directorul CNAIR au sustinut faptul ca drumul express Craiova-Pitesti va fi gata in maxim doi ani si jumatate, pana spre sfarsitul anului 2021.

In ciuda acestui lucru, acest termen este putin cam nerealist dupa parerea multora. Intreg drumul express urmeaza sa aiba o lungime de 120 de kilometri. La sfarsitul anului trecut CNAIR a semnat contracte pentru proiectarea si constructia primilor 57 de kilometri din acesti 120.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *