Elon Musk afirma ca a investit personal in bitcoin, ethereum si dogecoin

Elon Musk a afirmat recent ca a investit personal in diferite criptomonezi precum bitcoin, insa inca nu stapaneste in totalitate aceste monezi virtuale. Invitat la o dezbatere online la care a participat si patronul Twitter si fondatorul Square, Jack Dorsey, Elon Musk a declarat ca el personal considera criptomonezile drept o modalitate de a “creste puterea individului in raport cu gvernul” si ca a mai investit si in Ethereum si dogecoin, pe langa bitcoin.

Patronul Tesla a explicat ca pierdea bani atunci cand valoarea bitcoin si a altor criptomonezi incepea sa scada insa, el a decis sa nu le vanda in ciuda volatilitatii. Acesta a declarat ca si-ar fi dorit ca bitcoin sa reuseasca definitiv ceva, nu sa aiba astfel de oscilatii.

Excentricul patron al constructorului de masini electrice a afirmat fapul ca se astepta ca Tesla sa permita din nou cumpararea de masini cu moneda virtuala, deoarece acest lucru s-a suspendat pentru o perioada din cauza preocuparilor cu privire la consumul ridicat de energie pentru “extragerea” criptomonezilor.

Vezi si:  Prima tara din lume unde angajatii vor putea fi platiti in criptomonede

Misiunea Tesla este aceea de a accelera aparitia energiei durabile. A mai declarat ca Tesla nu poate fi compania care nu da dovada de respect a mediului inconjurator. In momentul de fata se pare ca bitcoin este din ce in ce mai interesat de energia regenerabila.

Jack Dorsey a declarat ca la un moment dat a crezut cu fermitate in moneda virtuala, o considera drept modalitatea perfecta de a reduce costurile de tranzactie si de a imbuntatati viata oamenilor.

Pentru Twitter, conform declaratiilor lui Jack Dorsey, bitcoin a creat “multe modele comerciale diferite” care ar putea sa reduca dependenta de publicitate. Speranta acestuia este ca bitcoinul sa ajunga sa creeze pace in lume. Bitcoin a avut saptamana aceasta o crestere de 6,67%, ajungand la 31.856 dolari. La scurt timp de la deschiderea bursei, a urcat putin la 32.859 dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *