Elon Musk are 7 miliarde pentru Twitter

Miliardarul american de origine sud-africană Elon Musk a afirmat că deţine 7,14 miliarde de dolari pentru a finanţa preluarea Twitter, menţionând printre investitori pe co-fondatorul Oracle Larry Ellison şi prinţul şi omul de afaceri saudit Al-Walid bin Talal, relatează AFP.

Într-un document transmis miercuri, şeful Tesla şi SpaceX numeşte un total de 19 investitori care au acceptat să contribuie la achiziţionarea reţelei de socializare.

Multimiliardarul Larry Ellison, care a co-fondat gigantul informatic Oracle şi face parte din consiliul de administraţie al Tesla, urmează să contribuie cu un miliard de dolari.

Printre principalii contributori se numără şi fondurile de investiţii Sequoia Capital (800 de milioane de dolari) şi Vy Capital (700 de milioane) precum şi platforma de schimb de criptomonede Binance (500 de milioane).

Prinţul bin Talal, la rândul său, va pune la dispoziţie aproape 35 de milioane din acţiunile sale de pe Twitter odată ce preluarea va fi finalizată pentru a păstra o participaţie în capitalul companiei pe care Elon Musk doreşte să o retragă de la Bursa de Valori din New York.

Vezi si:  BCR lanseaza o emisiune de obligatiuni de 600 milioane RON

Aceasta reprezintă aproximativ 1,9 miliarde de dolari la preţul de cumpărare propus de şeful Tesla, 54,20 dolari per acţiune.

Investitorul saudit a considerat iniţial oferta lui Musk prea scăzută în raport cu ”valoarea intrinsecă a Twitter”.

”Îmi pare bine să iau legătura cu tine, ‘noul’ meu prieten @elonmusk”, a scris prinţul bin Talal joi pe Twitter, în răspuns la o postare a şefului Tesla la mijlocul lunii aprilie. ”Cred că vei fi un lider excelent pentru Twitter pentru a-şi propulsa şi maximiza potenţialul imens”, a adăugat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *