Elon Musk, patronul Tesla devine cel mai bogat om din lume conform Bloomberg

Averea inginerului de origine sud-africana a ajuns la 188,5 miliarde de dolari, depasindu-l pe Jeff Bezos, patronul Amazon, cu o avere de 1,5 miliarde de dolari.

Elon Musk, cunoscutul patron al companiei Tesla a ajuns joi, 7 ianuarie, pe primul loc in topul celor mai bogati oameni din lume datorita cresterii actiunilor sale la Bursa, intrecandu-l astfel pe Jeff Bezos. Astfel, antreprenorul in varsta de 49 de ani care conduce in egala masura SpaceX, a ajuns joi dimineata in fata fondatorului Amazon conform calculelor agentiei Bloomberg.

Jeff Bezos detinea titlul de cel mai bogat om din lume inca din anul 2017. Din topul celor mai bogati oameni din lume mai fac parte Bill Gates, fondatorul Microsoft, imparatul luxului Bernard Arnault si patronul Facebook, Mark Zuckerberg, la doar 36 de ani.

Actiunea Tesla, care si-a vazut valoarea multiplicata cu sapte in 2020, a avansat joi pe Wall Street, averea inginerului de origine sud-africana a ajuns la 188,5 miliarde de dolari. Bogatia lui Elon Musk este constituita in mare parte din actiuni.

Elon Musk a promis ca va dona jumatate din averea sa actelor de caritate. Insa, pentru moment, este departe de a face acest lucru deoarece are mari planuri de viitor cu Tesla.

Miercuri, valorizarea Tesla in cadrul Bursei a depasit pentru prima data bara de 700 de miliarde de dolari. Joi, in mijlocul sedintei, actiunea a depasit 800 de dolari.

In ciuda pandemiei, in ciuda crizei economice si sanitare si a somajului, Bursa americana a avut parte de recorduri dupa recorduri la sfarsit de an 2020. Elon Musk continua sa faca o multime de promisiuni. Tesla s-a angajat sa propuna o masina electrica la un pret de 25 000 de dolari in maxim 3 ani si sa produca numai putin de 20 de milioane de vehicule pe an pana in 2030.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *