Elon Musk recurge la concedieri

Directorul general de la Tesla, Elon Musk este pesimist cu privire la evoluţia economiei şi în consecinţă este de părere că producătorul de automobile electrice ar trebui să disponibilizeze 10% din personal, potrivit unui email trimis la nivel intern şi care a fost văzut de Reuters.

Potrivit Reuters, acest email, intitulat „suspendarea tuturor angajărilor la nivel mondial”, ar fi fost trimis joi directorilor Tesla.

Zilele trecute, acelaşi Elon Musk a cerut angajaţilor Tesla să revină la munca de la birou, în caz contrar urmând să părăsească firma. „Toată lumea de la Tesla este obligată să fie la birou cel puţin 40 de ore pe săptămână. Dacă nu veţi veni la birou, vom presupune că aţi demisionat”, a scris Musk într-un alt email trimis angajaţilor tesla în noaptea de marţi spre miercuri.

Tesla a devenit cea mai valoroasă companie din industria auto prin producţia de masă de automobile electrice şi între timp s-a extins şi pe segmentul bateriilor pentru reţelele electrice şi sistemelor de producţie de energie fotovoltaică.

Vezi si:  Huawei a ajuns la 700 de milioane de clienți

Elon Musk, care este şi fondator şi director general la compania de rachete SpaceX, precum şi la start-up-ul Neuralink sau la firma de infrastructură The Boring Company, este, teoretic, cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată la peste 300 de miliarde de dolari.

Elon Musk a intrat într-o polemică vineri pe Twitter cu ocupantul locului al treilea în topul celor mai bogaţi oameni din Australia în legătură cu importanţa pe care ar avea-o sfârşitul regimului de telemuncă pentru a pune capăt perioadei de pandemie, informează Reuters.

Într-un e-mail intern expediat în această săptămână, Elon Musk, CEO-ul companiei Tesla, a scris că „orice angajat de la Tesla trebuie să petreacă cel puţin 40 de ore pe săptămână la birou”. „Dacă nu vă prezentaţi (la birou – n.r.), vom presupune că aţi demisionat”, a adăugat Elon Musk. Mesajul lui a generat critici în rândul susţinătorilor muncitorilor din cauza potenţialei expuneri a acestora la COVID-19.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *