Enigma, cel mai mare diamant negru din lume, a fost cumparat cu cripto monede

Cumparatorul a platit in cripto monede echivalentul a 3,75 de milioane de euro. Identitatea lui e secreta, anunta casa de licitatii Sotheby’s din Londra. Singurul detaliu dat publicitatii este preferinta cumparatorului privind moneda in care sa faca achizitia : el a optat pentru cripto monede.

Enigma are 55 de faţete, numar inspirat din simbolul oriental hamza. Se spune ca numarul 5 protejeaza si alunga „ochiul rau”, spiritele rele. De asemenea, reprezinta binecuvantare, putere si forta. Se crede ca uriasul diamant e ajuns pe pamant din spatiul cosmic, mai ales datorita continutului de nitrogen si hidrogen.  Piatra e veche de peste 3 miliarde de ani, potrivit specialistilor, deci dateaza din perioada de dinaintea existentei dinozaurilor. Spre deosebire de diamantele transparente, cele negre nu se gasesc in interiorul pamantului, ci la suprafata. Fiind de origine cosmica, dupa toate probabilitatile, diamantul e invaluit in mister, de aici si numele de Enigma. Bijutierii si geologii numesc acest diamant „misterul interstelar nerezolvat.”

„Una dintre teorii este ca aceste diamante au ajuns pe Pamant din spatiul cosmic, intr-o perioada in care Terra era bombardata cu numerosi meteoriti din sistemul solar” – a precizat Yaakov Weiss, geolog la Universitatea Evreiasca din Ierusalim.

Vezi si:  Ucraina: primul razboi cripto din istorie

Carbonado, cum sunt denumite diamantele negre, se gasesc doar in Brazilia si Republica Centrafricana.

M.Vasiliu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *