Este un software de recrutare și evaluarea angajaților esențial în activitatea HR?

esteunsoftwarederecrutaresievaluareaangajatiloresentialinactivitateahr

esteunsoftwarederecrutaresievaluareaangajatiloresentialinactivitateahrSoftware recrutare și software evaluare angajati sunt două instrumente digitale care au câștigat o mai mare popularitate odată cu trecerea muncii preponderent în online. Acest lucru se datorează faptului că procesul de recrutare, dar și cel de evaluarea angajaților au suferit schimbări substanțiale în ultimul an. Spre exemplu, procesul de recrutare se desfășorară în proporție de 90% în mediul virtual, iar un software recrutare te ajută să gestionezi fiecare etapă mult mai ușor.

Același lucru este valabil și pentru evaluarea performanțelor. Având în vedere că o mare parte dintre angajați și-au desfășurat activitatea profesională de la distanță, evaluarea performanțelor acestora a fost mult îngreunată. Asta în situația în care în cadrul companiei nu exista deja un software evaluare angajati care să permită specialiștilor să defășoare procesul în mediul online.

Cum funcționează și ce beneficii aduce un software recrutare?

Un software recrutare, cât și un software evaluare angajati reprezintă soluții software digitale care permit eficientizarea activităților de bază ale unui specialist HR.

După cum bine știi, una dintre activititățile care ocupă o bună parte din timpul unui specialist HR este cea de recrutare. Procesul de recrutare poate să fie unul scurt, în care o persoană se prezintă la un interviu, după care îi este solicitat un test de aptitudini urmând ca el să fie acceptat sau refuzat. Totodată, acesta poate reprezenta un proces mai lung în care au loc mai multe interviuri și sunt implicate mai mulți angajați din companie.

Vezi si:  Cererea de călătorii cu avionul a crescut cu 75%

În cazul în care majoritatea proceselor de recrutare din compania ta se regăsesc în cazul număr 2, atunci, un software recrutare reprezintă un modul care să te ajute să economisești timp. Mai mult, cu ajutorul unui software recrutare, cât și a unui software evaluare angajati le oferi specialiștilor HR o pârghie pentru optimizarea proceselor zilnice.

Pe scurt, un software recrutare te ajută să: stabilești planul de recrutare pentru o poziție nou deschisă în companie, să integrezi modulul cu site-uri de specialitate (BestJobs, eJobs etc.), să stabilești ca CV-urile candidaților să fie filtrate în funcție de asemănarea lor cu anumite profile prestabilite, să stabilești etapele de interviuri direct din interfața aplicației. Mai mult, responsabilii pe o anumită etapă pot completa concluzii sau recomandări după fiecare interviu.

Cum te ajută un software evaluare angajati?

Asemenea unui software recrutare, și un software evaluare angajati ajută specialiștii HR în optimizarea task-urilor principale. Prin intermediul lui, întregul proces de evaluare a angajaților se poate desfășura online, fără a fi necesară completarea chestionarelor pe hârtie, întâlnirile față în față dintre superior și angajat și așa mai departe.

Vezi si:  Multinaționalele domină piața laptelui

Prin intermediul software-ului de evaluarea a performanțelor, atât angajatul, cât și superiorul direct poate completa un chestionar în care să evalueze productivitatea celui dintâi.

Mai mult, un software evaluare angajati îți pune la dispoziție și un istoric al evaluărilor fiecărui angajat în parte. În acest fel, se poate monitoriza traiectoria profesională a fiecărui angajat în mod particular. Nu în ultimul rând, din interfața modulului se pot genera rapoarte de interes pentru un feedback constructiv.

Alege instrumente digitale configurabile

Ești în căutarea unor instrumente digitale care să te ajute în automatizarea proceselor din departamentul de HR? Află mai multe informații despre True HR, un software integrat de resurse umane, cu o experiență în diverse industrii de pe piața românească. True HR conține 19 module distincte, printre care și un software recrutare și un software evaluare angajati, pentru a acoperi toate nevoile business-ului tău. Dacă ești interesat să afli mai multe, te invităm să îi contactezi pe specialiștii UCMS by AROBS prin e-mail: office@ucms.ro sau la numărul de telefon: 0720 534 424.

Vezi si:  Airbus vrea să facă economie fără concedieri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *