Externalizarea serviciilor în IT poate aduce economii

Externalizarea funcţiilor IT şi de securitate cibernetică va fi crucială pentru a rezolva expertiza insuficientă din companii şi pentru a economisi bugete, arată raportul Kaspersky, „Plugging the gaps: 2021 corporate IT security predictions”, publicat luni.

Specialiştii în IT recomandă ca sesiunile de training pentru experţii în securitate cibernetică, la nivel intern, să includă şi abilităţi de management.

De asemenea, aceştia consideră că protejarea perimetrului nu mai este suficientă şi va fi necesară evaluarea şi certificarea birourilor la domiciliu. „Trebuie să existe instrumente pentru scanarea nivelului de securitate de la locul de unde se lucrează – de la prezenţa vulnerabilităţilor software până la conectarea la un hotspot Wi-Fi nesigur sau neprotejat. Acest lucru va necesita, de asemenea, adoptarea mai largă a VPN, managementul accesului privilegiat, sisteme de autentificare prin mai mulţi factori, implementarea unei monitorizări mai stricte şi actualizarea planurilor de urgenţă existente”, se menţionează în Raportul Kaspersky.

Potrivit sursei citate, trecerea la un model de servicii va permite atingerea nivelurilor de securitate IT cu investiţii mai mici. De altfel, şapte din zece companii (69%) au declarat, într-un sondaj realizat de Kaspersky, că intenţionează deja să utilizeze un furnizor de servicii (MSP) sau un furnizor de servicii gestionate de securitate (MSSP) în următoarele 12 luni.

Vezi si:  Dincolo de Orizont: Abordarea Inovatoare a GoIT pentru Măiestria în QA

Raportul de specialitate relevă faptul că, în perioada următoare, va exista o dependenţă sporită de serviciile cloud, fiind nevoie de măsuri de gestionare şi protecţie dedicate.

Sondajul Kaspersky a arătat că, în 2020, angajaţii din 89% dintre companiile mari şi 92% dintre IMM-uri au folosit software şi servicii cloud non-corporate, precum reţelele sociale, servicii de mesagerie rapidă sau alte aplicaţii. „Este puţin probabil ca acest lucru să se schimbe atunci când personalul se va întoarce la birou. Pentru a vă asigura că toate datele importante sunt ţinute sub control, va fi necesară o vizibilitate mai bună asupra accesului la cloud. Managerii de securitate IT vor trebui să facă o prioritate din această paradigmă cloud şi să dezvolte abilităţi pentru gestionarea şi protecţia datelor din cloud”, sunt de părere specialiştii.

Kaspersky este o companie de securitate IT care oferă soluţii de securitate în domeniu, prin care protejează peste 400 de milioane de utilizatori individuali şi 250.000 de companii.

Vezi si:  Orange exclude aparatura chinezească în rețelele 5G din Europa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *