Falimentul RADET este iminent

Premierul Ludovic Orban a declarat  că falimentul Regiei Autonome de Distribuţie şi Transport al Energiei Termice (RADET) este „iminent”.
„După cunoştinţa mea, luni trebuie să se pronunţe instanţa în procedura de faliment a RADET, iar, din punctul meu de vedere, după cum arată datele, falimentul este iminent. Aici a fost declaraţia ministrului Economiei privitoare la posibilitatea sistării agentului termic în Capitală în cazul falimentului RADET. Sigur că legislaţia prevede obligaţia de a nu opri furnizarea agentului termic pe perioada sezonului rece cu o singură condiţie: să existe operatorul economic care să aibă delegat serviciul de furnizare şi care să aibă contract cu ELCEN şi să poată să distribuie energia termică de la producător. Dacă RADET dă faliment, automat trebuie rezolvată problema existenţei unui agent economic, a unei companii care să poată să furnizeze, să aibă delegat din partea primăriei serviciul de furnizare a energiei termice şi care să aibă contract cu ELCEN”, a declarat șeful Guvernului.
El a spus că nu înţelege cum s-a adunat o datorie de 1 miliard de lei la RADET.
La rândul său, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a afirmat că RADET ar putea intra luni în faliment, iar Primăria Capitalei trebuie să fie pregătită pentru această situaţie.

Vezi si:  Renault ia un credit de 5 miliarde de euro, garantat de statul francez

Ultimele stiri din acest domeniu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *