Ferrari pregătește primul său vehicul electric

Constructorul italian de automobile Ferrari va lansa primul său model complet electric după 2025, având în vedere că tehnologia bateriilor nu este încă suficient dezvoltată, a declarat joi directorul general Louis Camilleri.
Ferrari estima că primul său vehicul complet electric va fi lansat după expirarea actualului plan industrial, în 2022. Cu toate acestea, analiştii estimau că cel mai devreme acest model ar putea fi lansat abia după 2023.
Louis Camilleri a subliniat că Ferrari „analizează” un model de tip grand tourer (GT) complet electric, dar a adăugat că „în viitorul apropiat” constructorul italian va opta pentru dezvoltarea de vehicule hibride.
„Părerea mea este că un vehicul electric va apărea după 2025. Tehnologia bateriilor nu este încă acolo unde ar trebui să fie. Sunt încă probleme serioase în ceea ce priveşte autonomia, viteza şi încărcarea. Până la urmă vom veni cu un model. Însă abia după 2025. Nu este ceva pe termen scurt”, a spus Camilleri la o întâlnire cu jurnaliştii la uzina Ferrari de la Maranello.
Anterior, preşedintele John Elkann a spus şi el că Ferrari, companie care anul trecut a vândut mai puţin de 10.000 de automobile, nu va încerca să ajungă din urmă rivalul german Porsche, care produce anual peste 250.000 de automobile sportive şi SUV-uri.

Vezi si:  Ce amendă piperată plătesc românii care uită să încheie o poliţă rca nouă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *