Finanțarea educației universitare, o problemă rar discutată

educatie universitara

educatie universitaraEducația universitară este o investiție semnificativă. Dar nu este vorba doar de bani. Abilitățile, cunoștințele și conexiunile dobândite din educația universitară sunt de neprețuit. De cele mai multe ori, oamenii sunt dispuși să investească în educația universitară a copilului lor, deoarece știu că aceasta va avea un impact pozitiv asupra viitorului copilului lor. Chiar dacă unele locuri sunt subvenționate de stat, educația universitară vine cu foarte multe cheltuieli. Iar cei cu un buget mic trebuie să se confrunte cu unele provocări financiare pentru a putea face față celor 3 ani de educație superioară. Totuși, sunt modalități prin care să te descurci cu aceste cheltuieli.

Cazarea la cămin este o aventură

Campusurile universitare sunt mult mai mici decât locurile la buget pe care le oferă facultățile. Însă, dacă aveți un venit mic și nota la admitere este mare, atunci poți primi un loc la cămin. Dar asta nu înseamnă că nu trebuie să faci niciun fel de investiție. De cele mai multe ori aceste camere de cămin au nevoie de o igienizare și trebuie să vii cu salteaua și biroul de acasă. Un împrumut online te poate ajuta să reîmprospătezi camera de cămin pentru a trăi decent un an. De asemenea, poți să încerci să îți cauți o chirie ieftină, dar cu siguranță aceasta va fi mult mai scumpă decât cazarea la cămin.

Vezi si:  Raiffeisen ia în considerare retragerea din Rusia

Înlocuiește PC-ul cu un laptop

La facultate ai nevoie de mobilitate. Pe de o parte trebuie să iei notițe în timpul cursurilor, trebuie să te poți muta dintr-o clădire într-alta, iar spațiul este o problemă. Din acest motiv, ar trebui să înlocuiești PC-ul cu un laptop. Prin urmare, vezi care este configurația de care ai avea nevoie și ia un împrumut rapid pentru a-l cumpăra atunci când începe perioada de reduceri back to school. Partea bună este că un laptop poate înlocui toate celelalte rechizite pe care ar trebui să le ai, cum ar fi caietele de notițe.

Ai intrat la taxă? Nu este o problemă

Dacă ai intrat la taxă, nu este obligatoriu să rămâi acolo. Majoritatea universităților subvenționează anul școlar în funcție de media elevului. Ceea ce înseamnă că poți învăța bine și apoi să treci la buget. Iar pentru primul an școlar ia un credit rapid. Astfel, poți să mergi la facultatea visurilor tale și să îți revii financiar ulterior. De asemenea, poți accesa burse care să acopere această investiție, sau măcar să îți amelioreze situația financiară.

Vezi si:  Aurul inchide anul cu cea mai buna performanta din ultimii 20 de ani

Caută un loc de muncă part-time

Majoritatea studenților muncesc, chiar din primul an de facultate. Orașele universitare au o ofertă decentă de locuri de muncă pentru studenți. Poți să încerci să împarți pliante, să plimbi căței și chiar să faci sondaje de opinie. Toate aceste joburi au un program flexibil, ceea ce înseamnă că poți să mergi și la cursuri. Iar atunci când ai nevoie de bani urgent caută anunțurile cu ofer bani împrumut rapid. Astfel, poți să te și distrezi pe perioada facultății.

Primul an de facultate este cel mai greu, deoarece trebuie să te obișnuiești cu stilul de viață impus. Însă, odată ce te cazezi, mergi la primele cursuri și îți faci câțiva prieteni îți va fi mai ușor să te concentrezi pe dezvoltarea personală și chiar să începi să câștigi proprii bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *