Fondatorul Twitter si rapperul Jay Z se implica in dezvoltarea bitcoin

Jack Dorsey, fondatorul Twitter, si rapperul rapperul Jay Z isi unesc fortele pentru a finanta dezvoltarea bitcoin ca “moneda a internetului”.

Dorsey a anuntat pe Twitter ca asteapta cereri pentru infiintarea unui fond, care va fi condus de un board format din trei persoane. Nici el, nici Jay Z nu se vor implica in deciziile fondului. Dorsey si Jay Z doneaza 500 de bitcoini noii fundatii, numite Btrust. Valoarea donatiei se ridica la 23 de milioane de dolari, echivalentul in bitcoin. Initial, Btrust se va concentra pe echipe din Africa si India. Misiunea Btrust va fi, potrivit lui Dorsey, sa faca din bitcoin moneda internetului.

Dorsey are deja bitcoin in portofoliu. Cealalta firma a fondatorului Twitter, Square, de servicii si plati, a cumparat 4709 bitcoini in octombrie, anul trecut. Investitia a fost de 50 de milioane de dolari. In 2018, firma lui si-a extins aplicatia de plata pe mobil cu tranzactii bitcoin, pe care le pot face chiar si cei care nu au cont bancar. Iar in 2019 a lansat Square Crypto, care acorda granturi dezvoltatorilor de bitcoin.

Vezi si:  Bitcoin a coborât sub 20.000 de dolari

Desi exista voci anti-bitcoin, pe motiv ca moneda cripto ar fi utilizata pentru tranzactii cripto, bitcoin castiga teren datorita investitiilor unor mari companii.

De atlfel, un oficial Twitter a declarat, intr-un interviu, ca platforma ia in calcul inclusiv sa-si plateasca angajatii in bitcoin.

Pentru Bitcoin e o perioada infloritoare. Dupa ce Tesla a anuntat ca investeste 1,5 miliarde dolari in bitcoin si ca intentioneaza sa accepte cripto moneda ca forma de plata pentru masinile sale, cotatia bitcoin a urcat la aproape 50.000 de dolari.

M.Vasiliu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *