Gazprom Germania ar putea fi naționalizată

Guvernul de la Berlin a înfiinţat un holding pentru a realiza o posibilă naţionalizare a Gazprom Germania, afacerea cu energie abandonată de compania Gazprom din Rusia în luna aprilie, a informat duminică Welt am Sonntag, transmite Reuters.

Autoritatea de reglementare a energiei din Germania a declarat în aprilie că va administra compania – o afacere de comercializare, stocare şi transport – în interesul Germaniei şi al Europei.

Sub denumirea de Securing Energy for Europe Holding GmbH (SEEHG), holdingul este responsabil pentru investiţiile companiei, a relatat ziarul, citând un document guvernamental.

Doi avocaţi de la firma de avocatură CMS Hasche Sigle sunt directori generali, a adăugat publicaţia.

CMS Hasche Sigle a refuzat să comenteze ştirea, invocând obligaţii de respectare a confidenţialităţii.

Ministerul german al economiei a declarat că este la curent cu înfiinţarea holdingului, considerată drept o măsură de precauţie în vederea oricărei decizii de restructurare.

Ministrul de externe Annalena Baerbock a asigurat Ucraina de sprijinul Germaniei în războiul împotriva Rusiei în anii următori, dacă va fi necesar, transmite duminică dpa.

Vezi si:  Profit de 48 de miliarde de dolari în urma scumpirii petrolului

„Din păcate, trebuie să presupunem că Ucraina va avea în continuare nevoie de noi arme grele de la prietenii săi vara viitoare”, a declarat Baerbock pentru ziarul german Bild am Sonntag.

„Ucraina apără libertatea şi pacea şi pentru noi. Iar noi îi sprijinim financiar şi militar – şi asta atât timp cât este necesar. Punct”, spuse Baerbock.

Ea a avertizat, de asemenea, că războiul „ar putea continua ani de zile”, dar a adăugat că preşedintele rus Vladimir Putin s-a înşelat crezând că Ucraina va cădea în câteva săptămâni.

Baerbock a apărat pretenţia Ucrainei asupra Peninsulei Crimeea, care a fost anexată ilegal de Rusia în 2014.”Totodată, Crimeea aparţine Ucrainei. Lumea nu a recunoscut niciodată anexarea din 2014, care a fost împotriva dreptului internaţional”.

Avertizându-i pe germani să nu permită oboselii războiului să se instaleze la şase luni de la începutul conflictului, Annalena Baerbock a recunoscut că oamenii „simt acum consecinţele războiului energetic al lui Putin în propriile lor buzunare”.

Vezi si:  Se lansează programul ”Casa Eficientă Energetic”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *