Germania folosește 49% energie regenerabilă

Energia regenerabilă a reprezentat 49% din consumul de energie în Germania în primul semestru din 2022, în creştere cu şase puncte procentuale faţă de anul precedent, datorită condiţiilor meteo favorabile, transmite Reuters.

Atât intensitatea sporită a soarelui, cât şi viteza vântului au sprijinit creşterea ponderii energiei regenerabile. Datele preliminare sunt calculate conform cerinţelor UE, se arată într-un comunicat al grupului industrial BDEW şi al Centrului de cercetări în domeniul energiei solare şi a hidrogenului (ZSW).

Ponderea energiei regenerabile din consumul de energie în Germania a atins 50,2% în primul semestru din 2020.

Per ansamblu, consumul de energie al Germaniei a scăzut cu 0,8%, la 281 miliarde (kWh) în primele şase luni din 2022.

În schimb, a crescut producţia internă de electricitate, cu 1,7%, la 298 miliarde kWh, sporind rolul Germaniei de exportator net de energie.

În primul semestru din 2022, generarea energiei regenerabile (energia solară, eoliană, hidro, biomasa şi energia geotermală) a contribuit cu 139 miliarde kWh la total, în creştere cu 13,5% faţă de anul precedent. Producţia electricităţii convenţionale din combustibil nuclear, cărbune şi gaz a contribuit cu 159 miliarde kWh la total, cu 6,7% mai puţin decât în primele şase luni din 2021.

Vezi si:  Marketing Digital- Care sunt previziunile pentru anul 2022?

Redresarea economiei mondiale în urma recesiunii provocate de răspunsurile la pandemie continuă, dar încetineşte. După un declin de 3,1% în 2020, creşterea economiei mondiale era aşteptată să atingă 5,9% în 2021 şi să încetinească la 4,9% în 2022, se arată în „Raportul pe 2022 privind riscurile globale”, publicat de Forumul Economic Mondial (WEF).

Până în 2024, economia mondială ar urma să fie cu 2,3% mai mică decât ar fi fost în absenţa pandemiei.

Riscurile la adresa creşterii economice sunt considerabile, inclusiv riscurile provocate de potenţiala reapariţie a COVID-19, deoarece apar noi variante, se arată în raport.

Observând faptul că Germania a reușit să atingă aproape 50% energie regenerabilă în mixul său energetic, nu pot să nu fiu impresionat de viteza și determinarea cu care țara aceasta își îndreaptă strategiile către sustenabilitate și eficiență energetică. Este un exemplu viu că voința politică combinată cu resursele naturale și tehnologice poate schimba cursul dependenței energetice și poate transforma o țară într-un lider al tranziției verzi. Acest succes ne arată că, privind în perspectiva pe termen lung și având o strategie clară, este posibil să găsim soluții la provocările majore ale zilelor noastre, provocări care nu numai că ne pot afecta economiile, dar și întreaga planetă. Prin învățăturile scoase din acest exemplu, fiecare dintre noi poate căuta să facă mici schimbări zilnice care, la rândul lor, să îmbunătățească impactul pe care îl avem asupra mediului înconjurător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *