Ghidul cumpărătorului: Cum alegi dimensiunea potrivită a saltelei?

mattress-g04d50fcc6_640

mattress-g04d50fcc6_640Să ai parte de un somn odihnitor nu este întotdeauna atât de simplu. Pe lângă oboseală și stresul cotidian care ne împiedică să adormim așa cum ne-am dori, un factor important care contribuie la calitatea odihnei este tipul de saltea folosită.

Pentru a te ajuta să faci o alegere potrivită, îți prezentăm în ghidul de mai jos câteva detalii care te vor ajuta să alegi modelul și dimensiunea potrivită de saltea pentru tine.

De ce este importantă o saltea de calitate

Având în vedere că ne petrecem aproape o treime din viață dormind, este importantă crearea unui mediu potrivit pentru odihna de calitate. Alegerea unei saltele potrivite nevoilor este un factor esențial de luat în calcul în această privință.

O saltea aleasă cu atent, care distribuie uniform greutatea, oferă  corpului susținerea de care are nevoie în puncte multiple, eliminând presiunea care se poate exercita asupra coloanei și a mușchilor. Alege un model realizat din spumă poliuretanică sau de memorie, deoarece este suficient de elastic pentru a se adapta perfect formei și greutății tale, oferind în același timp fermitatea dorită.

Vezi si:  Top 5 idei de cadouri pentru copii

Mai mult, interiorul în combinație cu materiale naturale precum latex, bambus ori aloe vera ajută la combaterea acarienilor sau a altor microorganisme care se dezvoltă într-o locuință, o astfel de variantă fiind perfectă pentru copii sau pentru cei care se confruntă cu alergii.

Cum alegi dimensiunea potrivită pentru saltea

Lățimea și înălțimea unei saltele dictează și nivelul de confort pe care îl obții în timp ce te odihnești. Pentru comoditate, dimensiunile trebuie alese în funcție de numărul de persoane care o folosesc, dar și de spațiul avut la dispoziție.

De exemplu, o saltea de 140×200 cm este potrivită pentru cupluri, fiind ușor de amplasat în orice dormitor, chiar și mai mic. Pentru încăperi mai generoase, sau persoane mai corpolente, există și variante de 160×200, 180×200 sau 200×200 cm, însă primele sunt recomandările ideale pentru paturile de două persoane.

În cazul paturilor de o persoană, vei găsi variante de 70×200, 80×190, 90×190 sau 100×190 cm. Optează pentru cea care îți asigură minim 15 cm în plus față de înălțimea ta.

Vezi si:  Sfaturi utile pentru a-ți convinge copilul să poarte ochelari

Înălțimile saltelelor pot fi diferite, dar se încadrează în general între 15-30 cm. În acest sens, înainte de a comanda o saltea trebuie să verifici cum se va încadra perfect în somiera de pat.

Pentru confort, este important să ții cont și de mărimea cadrului. Dacă este mai înalt, optează pentru o saltea subțire, pentru a avea acces facil în pat. Paturile înalte, cu saltele groase, sunt mai confortabile, dar cele joase pot face camera să pară mai înaltă.

Alte criterii de care să ții cont când alegi o saltea

l  Structura

În ceea ce privește structura, saltelele pot fi realizate cu arcuri individuale sau încastrate, din spumă poliuretanică, latex sau memory, dar și variante hibride. Aceste criterii dictează proprietățile, dar și înălțimea unei saltele.

2  Nivelul de fermitate

Fermitatea este un aspect esențial în ceea ce privește o susținere bună, dreaptă. Cele ortopedice sunt ideale deoarece nu se deformează, și astfel pot trata sau preveni problemele ce țin de deformările coloanei.

Vezi si:  Descopera cele 4 motive pentru care merita sa cumperi pantofi ciclism MTB din magazinele online

3  Nivelul de confort

Dimensiunile unei saltele dictează și ele nivelul de confort pe care îl obții în timp ce te odihnești, așa încât trebuie să măsori cu atenție o saltea înainte de a o comanda.

Din motive de igienă, orice saltea trebuie înlocuită odată la câțiva ani, așa că ține cont de recomandările de mai sus pentru a alege modelul perfect pentru tine sau pentru cei dragi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *