Glaf, burlane, jgheaburi și rigole: ce sunt și de ce ai nevoie de ele în exteriorul unei clădiri?

În ciuda faptului că apa este considerată a fi una dintre resursele principale ale vieții, ea se poate transforma foarte ușor și într-un dușman al imobilelor, atunci când se infiltrează în structura acestora. Așadar, este bine să știi care sunt produsele de care ai nevoie, pentru a ține apa la distanță și pentru a te bucura de o clădire foarte bine protejată de umezeală.

Începând de la alegerea unui glaf de calitate, până la cele mai bune burlane, jgheaburi, dar și rigole, iată câteva dintre produsele customizate, pe care le poți obține foarte ușor de la un producător specializat în acest sens.

Ce este un glaf, unde îl poți folosi și ce avantaje îți oferă?

Despre glaf este bine să știi că reprezintă o parte din rama ferestrei, fiind vorba despre componenta plată, pe care trebuie să o montezi atât în interior, cât și în exterior. În ceea ce privește glafurile de exterior, ele joacă un rol esențial pentru protejarea imobilului tău, întrucât montate corect, cu o înclinație spre exterior, acestea contribuie la direcționarea apei de ploaie.

Producătorii de glafuri folosesc, de regulă, 3 tipuri de materiale:

  • aluminiu – este un material excelent, anticoroziv și foarte rezistent la intemperii, care își păstrează aspectul chiar și la mulți ani de la instalare. Glafurile din aluminiu sunt unele dintre cele mai bune de pe piață, mai ales că pot fi debitate în lungimi și lățimi diverse, în funcție de nevoile tale;
  • marmură – are un aspect cu totul aparte, aducând un plus de stil fiecărei clădiri unde este utilizată. Glafurile din marmură au, de asemenea, o durată de viață și reprezintă alegeri inspirate;
  • lemn – spre deosebire de primele 2 materiale, lemnul tinde să se deterioreze în timp, chiar și atunci când este tratat cu lacuri speciale. Este adevărat că această variantă este cea mai economă, însă de preferat este să investești în glafuri fie din aluminiu, fie din marmură.
Vezi si:  Investițiile directe ale nerezidenților în România, în creștere

În ceea ce privește avantajele de care te bucuri când investești în glafuri de calitate, acestea sunt strâns legat de faptul că astfel îți protejezi clădirea de infiltrațiile de apă, iar structura casei rămâne intactă pe termen lung.

Jgheaburi

Jgheaburile îți sunt, de asemenea, necesare în cadrul unui sistem pluvial. Acestea se montează în partea inferioară a acoperișului, cu ajutorul unor accesorii speciale și au rolul de a colecta apa provenită de pe acoperiș și de a o redirecționa către burlane.

Burlane

Burlanele sunt considerate a fi prelungirile jgheaburilor, întrucât coboară până la sol, unde se conectează cu rigolele. Pe piață ai la dispoziție astăzi burlane rotunde, dreptunghiulare sau pătrate, astfel încât să le poți alege pe cele care consideri că se pliază cel mai bine designului exterior al clădirii tale.

Rigole

Nu în ultimul rând, pentru ca apa provenită din ploi sau din topirea zăpezii să ajungă în sistemul de canalizare, ai nevoie și de rigole. Ele pot fi realizate în lungimi și lățimi diferite, în baza nevoilor tale și pot fi obținute fie din aluminiu rezistent, fie din piatră sau beton.

Vezi si:  Coreea de Sud, escrocheriile imobiliare se transforma intr-o problema politica

Comandă produse customizate

Având în vedere că foarte rar o clădire seamănă cu o alta, este bine să știi că poți apela cu încredere la un producător, care să îți ofere produse customizate, fie că ai nevoie de burlane, rigole, jgheaburi sau glafuri. Astfel, te asiguri că apa pluvială este direcționată eficient către sistemul de canalizare.

SanProd.ro este un producător din România cu experiență, care îți poate oferi toate produsele de care ai nevoie, pentru a obține o locuință rezistentă și bine projată de intemperii, de la profile u pana la glafuri și jgheaburi. Reprezentanții acestei companii lucrează doar cu instrumente moderne, cu ajutorul cărora se ocupă de debitare laser, în vederea obținerii unor elemente ferme, cu forme precise și interesante ca aspect.

Date de contact:

Telefon: 0751 13 23 82

Email: office@sanprod.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *